KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-11 15:28
Csukás István szellemében rajzoltak
Címkék: gyermekrajz, pályázat, Csukás István, gyermekkönyvtár
Keszthely - 150 óvodás és általános iskolás gyermek pályázott „A legkedvesebb Csukás István művem” című rajzpályázatra. A keszthelyi Gyermekkönyvtár második alkalommal szervezett versenyt a gyermekkönyvek Nemzetközi Napjához kapcsolódóan. A beérkezett pályaművekből kiállítást is szerveztek a könyvtárban.

Csukás István mesefigurái elevenedtek meg idén a keszthelyi gyermekkönyvtár által meghirdetett rajzpályázaton. A gyerekek körében Süsü, a sárkány volt a legnépszerűbb, de Mirr-Murr és Pom-Pom is sokak fantáziáját megragadta. A 150 rajz óvodások és általános iskolások kezei közül került ki.

„Mirr-Murr kalandjait rajzoltam le. Hármat rajzoltam. Jó volt rajzolni, mert nagyon megdicsért a tanár, és én nagyon szeretem, hogyha megdicsérnek.” - mondta az egyik pályázó, Sütő Luca Anna.

A könyvtár a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja alkalmából szervezte meg a versenyt, hagyományteremtő szándékkal. Április másodika Andersen mellett Csukás István születésnapja is, ezért esett a választás a költőre. A kiírás során nem volt meghatározott technika, így a rajzok elkészítési módjának csak a képzelet szabhatott határt. Zalaveczky Zita, a zsűri elnöke kiemelte, nagyon sok kiemelkedő alkotás is született.

„Abból is lehet tehetséges valaki, aki tényleg egy szép, tiszta munkát hoz, hogy vonaltól vonalig van kiszínezve, precíz munka, de általában ezek egy szinten megállnak. Tehát akkor még jobban lehet értékelni azt, aki lehet, hogy egy kicsit el van nagyolva vagy összecsapva, de azért lehet ott látni a tehetséget.” - tette hozzá a zsűri elnöke.

A rajzpályázat fontos célja volt Csukás István könyveinek népszerűsítése, valamint az olvasás megszerettetése a gyerekekkel. A népszerű író meséi évtizedek óta a gyerekek kedvencei, és a kicsik jól ismerik a karaktereket is. Emellett a közös rajzolás össze is kovácsolja az osztályokat és az óvodai csoportokat is. A kiállított rajzok nagy népszerűségnek örvendenek a könyvtár dolgozói és az olvasók körében is.

„Egy hangulatot ad a könyvtárnak. Én mindig el szoktam mondani, és meg is köszönöm a kiállításon a gyerekeknek, hogy én akkora örömmel jövök be a könyvtárba nap mint nap, hogy nézegethetem a rajzokat. Ugyanolyan nagy öröm, ahogy kölcsönzök, hallom, ahogy jönnek be a gyerekek, megtalálják a saját rajzukat, sőt, jönnek be az olvasóink, és gyönyörködnek a rajzokban, tetszik nekik. Tehát egészen más így belépni a könyvtárba, hogy gyermekrajzokkal díszítjük fel a könyvtárunk előterét.” - tájékoztatott Magyar Szilvia, a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának könyvtárosa.

A rajzok értékelése során minden gyerek kapott oklevelet, és a helyezések mellett számos különdíjat is kiosztottak. A rajzok ebben a tanévben díszítik a könyvtár falait.

Regman Karola - Keszthelyi TV                         

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszáznegyvenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés