KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-12 16:23
Félidőben Nagy Antal Róberttel
Címkék: Félidőben, Nagy Antal Róbert, költészet napja
Gyenesdiás - A költészet napján mutatták be Nagy Antal Róbert első verseskötetét Gyenesdiáson. A helyi általános iskola tanárának korábban antológiákban és online felületeken jelentek meg írásai. A Félidőben című kötetben három ciklusba rendezve gyűjtötte össze költeményeit a keszthelyi születésű férfi. Gyenesdiáson április 9-17-ig számos programmal várják a literatúrát kedvelő közönséget a költészet hete program keretében.

Nem csak a táj és az évszakok, hanem a szerelem és a sors ihlette versek is születtek Nagy Antal Róbert tollából. Az első kötetét bemutató szerzőnek megzenésített költeménye is elhangzott a rendezvényen.Nagy Antal Róbertet a mindennapok során megélt események, érzések, benyomások ihletik meg.

„Gyakorlatilag egy kis önterápia is van ezekben a dolgokban. Most teljesen mindegy, hogy amatőr szinten vagy, valaki profi, hivatásos író-költő, azért nyilván ez egy szenvedélye, vagy hobbija, vagy van valamilyen szinten érdeklődése, vagy tehetsége ez iránt a dolog iránt. De hát azért úgy kiírja magából a dolgokat, azért is ír szerintem a legtöbb író-költő – én úgy gondolom” - nyilatkozta a szerző. 

A Pannon Írók Társaságában ismerte meg a kötet szerzőjét Lángi Péter, aki szerint nagyon szép versek kaptak helyet Nagy Antal Róbert könyvében. A Keszthelyen született pedagógusról kiderült, hogy egy-egy versét már korábban megismerhette a nagyközönség.  

„Internetes oldalakon jelentek meg, irodalmi rádió például hangos műsort is adott egyik verséről, aztán a Hetedik című internetes folyóirat is. Sőt, a Montázs Magazin, valamint a Toll és Ecset Alapítványnak egy pályázatán 2015-ben, a világháború végének az évfordulóján második díjat nyert” - sorolta Lángi Péter. 

A verseskötet több mint száz művet tartalmaz. A könyvet Cséby Géza sorai is ajánlják. Az irodalomtörténész szerint, a verseket olvasva megismerhetjük a szerző inspiráló és lényeges gondolatait, melyeket magunk is, saját meglátásunk, vérmérsékletünk szerint, tovább boncolhatunk, értelmezhetünk. A kötet zárásaként aforizmák is helyet kaptak. A Félidőben című könyv helyi könyvesboltokban is elérhető a literatúrát kedvelő közönség számára. Gyenesdiáson április 17-ig számos programmal várják az irodalomkedvelő közönséget a költészet hete program keretében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV     

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáznegyvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés