KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-12 16:23
A 71-es út újabb szakasza újul meg
Címkék: útfelújtás, 71-es út, Magyar Közút, útburkolat, aszfaltozás
Keszthely - Megkezdődött a 71-es út vonyarcvashegyi szakaszának felújítása. Az első ütemben egy 1125 méteres szakasz rekonstrukciója valósul meg. Eddig megtörtént a burkolat marása, jelenleg az útpadka tisztítása zajlik. Az autósoknak sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra is számítaniuk kell majd.

Jelenleg az útpadka tisztítása zajlik a 71-es főűton. Tavaly a Balatongyörök Vonyarcvashegy közötti útszakasz felújítása zajlott, idén pedig Vonyarcvashegyen folytatódnak a munkálatok. A jelenlegi beruházásnak köszönhetően 1,1 kilométeren újul meg a teljes útburkolat. A kivitelező Horváth-Ép szerdán kezdte meg a munkát.

„Eddig megtörtént a burkolat profilozó marása, a szelvények kijelölése. Most folytatódik az útburkolat építésének a következő szakasza. Megújulnak a szegélyek, az utat érintő szegélyek, kettő darab buszöböl épül ki ezen az érintett szakaszon a teljes pályaszerkezet felújításával. Az a biztonsági sáv, ami a kerékpárosok forgalmát szokta támogatni, az a kerékpársáv pedig talajcserével, teljes szerkezetében újul meg.” - tájékoztatott a kivitelező cég ügyvezetője, Horváth Sebestyén.

A jelentős autóforgalom miatt az útburkolat már nagyon rossz állapotban volt, ez indokolta a rekonstrukciót. Az útszakasz a Magyar Közút beruházásában újul meg, de Vonyarcvashegy önkormányzata is üdvözölte a projektet. A balatongyöröki szakasz felújítása során felmerült a kérdés, hogy a rekonstrukciót Gyenesdiáson vagy Vonyarcvashegyen folytatják-e, végül a választás az utóbbira esett.

„Jelen állapotban a Liszt Ferenc közig, Vonyarcvashegyen folytatódik ennek az útszakasznak a felújítása. Azért van erre szükség, mert a nagy teherautók nyomvályút hagytak az úttesten, és – pláne csapadékos időben – ez jelentős problémát okoz úgy a motorkerékpárosoknak, úgy pedig az autósoknak. Remélhetőleg ezzel a beruházással ezek a problémák kiküszöbölődnek.” - emelte ki Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

A munkálatok jelentősen befolyásolják az autósforgalmat, éppen ezért a település vezetője és a kivitelező is a közlekedők türelmét kéri a felújítás időszakára. A következő hetekben sebességkorlátozásra és tárcsás forgalomirányításra számíthatnak az autósok. Az aszfaltozás idején, várhatóan június hónapban félpályás útlezárás lép érvénybe. A munkálatok várhatóan július közepén fejeződnek majd be.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés