KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-13 15:26
Elektromos autótöltő Cserszegtomajon
Címkék: elektromos autó, töltőpont, Cserszegtomaj
Cserszegtomaj - Nemrég elektromos autót vásároltak, most pedig nyilvános töltő épül Cserszegtomajon, a polgármesteri hivatal udvarán. A településen fontosnak tartják, hogy felkerüljenek az elektromos töltést biztosító helyek térképére is. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program következő állomása a hamarosan elkészülő állomás.

Még dolgoznak a munkások a cserszegtomaji töltőponton. A zöld rendszámos autók számára lesz lehetőség itt üzemanyagot vételezni. A település önkormányzatának már van ilyen járműve: ezt a gépkocsit alig egy évvel ezelőtt vásárolták. Bár itt is lehetőség van ennek az autónak a töltésére, a töltőpontot elsősorban azok számára létesítették, akik áthaladóban járnak Cserszegtomajon vagy a környékbeli főutakon.

"Itt néhány kilométerre az országos főút hálózattól biztosítani szeretnénk, hogy az elektromos autók egyre nagyobb számban környezetkímélő módon tudjanak haladni. Nem beszélve arról, hogy a tavalyi esztendőben beállítottunk mi is egy autót, amelyik községfenntartási feladatokat lát el, ételkihordásban is részt vesz és ez a pont ennek a munkáját is segíti majd." - tájékoztatott Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

Az elektromos autót tavaly nyár elején állították üzembe. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program csúcspontjának tartják a helyiek az egyébként nyolc és félmillió forintba kerülő járművet. Egyre több zöld rendszámos, elektromos hajtással rendelkező autó kerül forgalomba. Az elektromos áram eladását a jogszabályok egyelőre nem szabályozzák, így a töltési lehetőség természetesen itt is ingyenes.

"Ez a pont ez itt a hivatal udvarában került kialakításra. Nem egy közterületi rész, de természetesen 0-24 órában rendelkezésre áll. Maga a biztosítása, a biztosító berendezések is olyanok, hogy aki ilyen autóval utazik, az könnyűszerrel ezeket kezelni tudja. Egyébként szabvány dugó kell hozzá, de természetesen a biztonságtechnikai követelményeknek mindenben megfelelő kiépítés történt." - mondta el a polgármester.

Háromszor harminckét Amper áramerősség áll rendelkezésre a töltőponton. Ez kellően nagy ahhoz, hogy az egyenirányítást követően a lehető leghamarabb feltöltse az ide beálló gépkocsit. Húsz-negyven perc közötti töltési időkkel kell számolni egy nyolcvan százalékos feltöltöttséghez, gépkocsitípustól függően. A beruházáshoz az egyenirányítást is biztosító töltőpontot a gyártó ingyenesen bocsátotta rendelkezésre, az önkormányzatnak csupán a területrendezést kellett biztosítani. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhetvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés