KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-13 15:56
A tiszta Kis-Balatonért, a szép környezetért
Címkék: szemétszedés, természetvédelem, víz világnap, Kis-Balaton
Kis-Balaton - A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Magyar Közút Nonprofit Zrt Zala Megyei Igazgatóság és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. ma közös hulladékgyűjtésen vettek részt. Eredetileg a márciusi Víz Világnapja alkalmából szervezték volna meg, de a kedvezőtlen időjárás miatt akkor elmaradt. Ma az immár tavaszi napfényben négy szervezet munkatársai gyűjtötték a szemetet.

"Tisztítsuk meg a Kis-Balatont a Víz Világnapjára!" - ennek a szlogennek a jegyében gyűjtötték ma a szemetet a természetvédelmi területen. Sajnos nagyon sokan ilyen helyen teszik le a háztartási és egyéb hulladékot. Ezzel egyrészt azt a környezetet mérgezik, amiben élünk; másrészt ez szabálysértés és tettenérés esetén helyszíni bírságot kell fizetni.

Szedték a szemetet a Zalavár és Zalaszabar közötti út mellett is. A horgászok kedvenc területén a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai dolgoztak. A talált hulladékok zöme horgászkellék, de az üdítős palackoktól a borotválkozó habos flakonig szinte minden volt itt. A gelseszigeti Molnár Árpád úgy gondolja: az itt horgászóknak bizony össze kellene takarítania maga után.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. évek óta részt vesz.a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által szervezett hulladékgyűjtésen.

A példamutatást a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. annyira fontosnak tartja, hogy a horgászati igazgató is részt vett a munkában. Havranek Mihály szemétszedés közben úgy nyilatkozott: ezzel is arra szeretnének rávilágítani, hogy mennyire fontos lenne mindenkinek odafigyelnie a környezetére.

„Védd természetesen!” - az idei Víz Világnap nemzetközi szlogenje is arra próbálja irányítani a figyelmet, hogy a természet védelme természetes legyen. A négy szervezet összehangolt akciója rávilágít az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázötvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés