KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-16 15:35
Poéták és poémák
Címkék: Jordán Tamás, stand-up, magyar költészet napja, faültetés
Alsópáhok - Személyes történetekkel és nagy magyar költők verseivel is szórakoztatta a közönséget Jordán Tamás. Alsópáhokon a magyar költészet napja alkalmából szervezett stand-up est nagy érdeklődésre tartott számot. A Kossuth- és Jászai-díjas színész azt vallja, a vers egy párbeszéd a költő és közönsége között, a poéták pedig nem mások, mint stand-uposok.

Karinthy Frigyes Nihil című verse is elhangzott Jordán Tamás előadói estjén. A színművész-színiigazgató több mint öt éve járja az országot a Széllel szembe - Poénok és poémák című egyszemélyes előadásával, és az ország minden pontján nagy sikert arat. Így volt ez Alsópáhokon is, ahol a Művelődési Ház nagytermében számos színház- és versszerető ember gyűlt össze.

„Nagyon tetszik az előadás, , nagyon örülök, hogy eljöttem. Én nagyon szeretem a verseket, és szívesen olvasom és hallgatom is nagyon szívesen. Azért is tetszik ez az előadás, mert itt helyben van, nem kellett nagy távolságot tenni. Amikor tehetem, nagyon szívesen jövök ide, a kultúrházba.” - mondta egy résztvevő, Rezesné Erzsébet.

Jordán Tamás számára rendkívül fontos, hogy a magyar költőket megtartsa a társadalom emlékezetében. Ennek érdekében találta ki többek között ezt a stand-up estet, ahol a klasszikus poéták verseit vegyíti viccekkel és megtörtént esetekkel. Azt vallja, hogy a vers maga is egy sztori, egy párbeszéd a költő és a közönsége között. Éppen ezért a költeményeket nem elszavalja, hanem történetként meséli el a közönségnek.

„Azt gondolom, hogy a költők is stand-uposok. Nagyon egyszerű. Meg kell kérdeznem, hogy mit csinál a stand-upos? Beszámol a közérzetéről vagy elmond egy történetet. És mit csinál a költő? Beszámol a közérzetéről vagy elmond egy történetet. Tehát a költő is, illetve az a színész, aki megtanulja az adott verset, kiáll, elmondja egyedül, az tökéletesen stand-upos, ugyanazt csinálja, mint a stand-uposok.” - emelte ki a Kossuth- és Jászai-díjas színművész.

Az alsópáhoki rendezvény házigazdája Szálinger Balázs volt. A szervezők egy meglepetéssel is készültek a József Attila-díjas költőnek, aki immár a második fát ültethette el az intézmény udvarán. Ebből az alkalomból azonban a fa mellé egy emléktáblát is avattak a tiszteletére.        

Regman Karola - Keszthelyi TV                     

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhúszonegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés