KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-16 16:43
A 21. század szakmáit mutatták be a Szakmák éjszakáján
Címkék: Szakmák éjszakája, szakma, képzés, iskola, pályaválasztás
Keszthely - Interaktív és játékos elemekkel készültek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum keszthelyi tagintézményei a Szakmák éjszakájára. Összesen 30 féle programot kínáltak melyekkel a szakácstól kezdve a női szabón át a logisztikai ügyintéző szakmáig nyújtottak betekintést a látogatóknak. A pályaorientációs esten kiderült, hogy ma a motivált, informatikai- és nyelvtudással rendelkező munkavállalók iránt van kereslet.

Egy rakománnyal megpakolt teherautó és pótkocsija parkolt be a Közgazdasági Szakgimnázium elé. Az iskola egyik képzése a logisztikai ügyintéző; ennek fontos ismeretanyaga az áruszállítás gyakorlatra. A két éves képzés nagyon népszerű az iskolában.

„Októberben én ide beiratkoztam, tavaly érettségiztem. Ez igazából egy hiányszakma és nagyon sok helyen keresik a környéken és igazából a logisztika az egy megfoghatatlan,d e mégis mindent átölelő dolog” - mondja Szántó Dénes, az iskola tanulója. 

A Közgazdasági Szakgimnázium az ügyviteli titkár és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzéseket is megismertette az érdeklődőkkel különféle játékos és érdekes foglalkozások keretében.

Az elektrotechnika és elektronikai képzés nagyon népszerű az Asbóth iskolában. A szakgimnáziumban hat szakmacsoportban, míg a szakközépiskolai részlegen kilenc szakmában képzik a tanulókat.

„Még csak hetedikes vagyok és érdekel nagyon az informatika szak, de a többi dolgot is szeretném kipróbálni, hátha valami máshoz is megjön a kedvem. Sok dolgot kipróbáltam, főleg a programozás, ami nagyon érdekel, itt pedig rengeteg érdekes dolog van és nagyon királyak ezek is” - nyilatkozta a cserszegtomaji Reinprecht Zsolt.

A Szakmák éjszakáján az iskola nagy hangsúlyt fektetett a nemrégiben átadott, világszínvonalú villamosipari tantermeire. A szépészeti részlegen pedig az EuroSkills és WorldSkills versenyeken elért kimagasló eredményekkel is csábították a látogató fiatalokat. 

Palacsintát, hamburgert és étvágyfalatkákat is készíthettek a szakácstanulók segítségével az érdeklődők a VSZK-ban. Az intézmény célja, hogy versenyképes, a munkaerőpiacon elismert szakmát nyújtson tanulóinak.

„Mi úgy gondoljuk, hogy olyan a képzési palettánk, melyekre elsősorban itt a régióban szükség van – kiemelt vendéglátó, turisztikai régióról beszélünk. Óriási igény van ezekre a szakemberekre és a mai estét is szeretnénk kihasználni ebből a szempontból, hogy a teljes képzési palettát bemutassuk az érdeklődőket” - tudtuk meg a VSZK igazgatójától, Fisli Isvtántól.   

A szakképző iskolák fontos célja, hogy az általános iskolások közül nem csak azok üljenek padsoraikba, akik nem jutottak be a gimnáziumba. A szakgimnáziumok a 21. század szakmáit kínálják, vélekedik a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója. Szabó Károly kiemelte, hogy óriási az igény a szakmunkások iránt, erre nyújtanak iskoláik megoldást; szakképzett munkaerőt kínálnak a piacnak.

Szabó Károly: „Minden munkáltató, akivel találkozok, az motivált, informatikai tudással rendelkező, megfelelő munkakultúrával rendelkező és továbbképzésre hajlamos fiatalokra és idősekre vágyik.”

A Szakmák éjszakáját 166 településen több mint 4500 programmal  rendezték meg, immár harmadik alkalommal.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáztizennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés