Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kávécukortasak-gyűjtők találkoztak Keszthelyen
2024. ápr. 16. kedd | Keszthely
Kávécukortasak-gyűjtők találkoztak Keszthelyen
Első alkalommal szerveztek Keszthelyre kávécukortasak-gyűjtő találkozót. Hazánkból, Olaszországból, Csehországból, Szlovákiából, Svájcból, Horvátországból, Hollandiából érkeztek a résztvevők a városba és hoztak magukkal nagyon sok, a világ legkülönfélébb tájáról begyűjtött tasakot.

A nemzetközi kávécukortasakos találkozóra összesen harmincöt gyűjtő érkezett. Pénzforgalom nélkül cserélték egymással a program során a papírzacskókat. Volt is mit: a legtöbben hatalmas táskákkal érkeztek és több tízezer tasakot hoztak magukkal. Fatér Balázst két esztendeje bűvölte el ez a szenvedély: "2022-ben, amikor nem lehetett szinte cukrot kapni, nálunk a cégnél pedig fontos alapanyag a szörp és szirup gyártásához, ezért viccből elkezdtem a kávézókban itt-ott a kiadott cukrokat eltenni, mert legalább így legyen. Jópofa történetek alakultak ki ebből. Az enyémekben benne vannak a cukrok is, nem csak a papírt gyűjtöm."

A tizenöt esztendős HUNniai Cukortasak-gyűjtők Társasága Egyesület évente két taggyűlést tart. Ebből az egyiket mindig az ország jellegzetesebb tájára szervezik, így idén Keszthelyre esett a választás. Minden gyűjtőnek megvan a maga kis története arról, hogyan is kezdte: "Úgy kezdtem el gyűjteni a kávécukrot, hogy az utazásaim során mindig a kávézás mellől eltettem a cukrot. Hordok magamnál cserecukrokat, és kicserélem, hogyha újat találok. És gyönyörű cukrokat találtam, illetve megkérdeztem mindig, ahol voltunk, mindig megkérdeztem, hogy van-e saját cukra az étteremnek, kávézónak, szállodának, amit eltehetnék" - mondta el Pálfi Józsefné Éva gyűjtő, a HUNniai CUkortasak-gyűjtők Társasága Egyesület alelnöke.

Az egyesületnek már az ötödik szervezése volt a keszthelyi nemzetközi találkozó. Kiemelt céljuk az, hogy hazánk imázsát, kultúráját a cukorpapíron keresztül is emeljék. Az elmúlt évek során több külföldi, hasonló találkozón vettek részt. "Nagyon sok helyen mi is voltunk személyesen: Portugáliában, Csehországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, és ötödik alkalommal tartjuk meg ezt a nemzetközi találkozót. Volt ebből Balatonakarattyán, volt ebből Zalakaroson, Nagykanizsa, Sormáson, és immár most Keszthelyen van ez a legújabb találkozónk. Számtalan cukorgyűjtő van a világban, számtalan cukorgyűjtő egyesület" - tudtuk meg a HUNniai CUkortasak-gyűjtők Társasága Egyesület elnökétől, Kovács Istvántól.

Szakmáját tekintve ügyvéd, bíró, orvos, ápoló, pedagógus, mérnök, óvónő, vállalkozó, pszichológus is volt a programon résztvevők között. Jöttek olyanok is, akik teászacskókat gyűjtenek, ők ezeket hozták el bemutatni a rendezvényre.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2019. máj. 15. szerda 17:34 | Gyenesdiás
Negyedszerre rendezték meg a Balatoni Barista Bajnokságot Gyenesdiáson.
| 2018. máj. 8. kedd 18:35 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal szervezték meg a Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot Gyenesdiáson.
| 2017. máj. 8. hétfő 17:28 | Gyenesdiás
A legjobb baristát és a Balaton kávéját is keresték a II. Balatoni Barista Bajnokságon Gyenesdiáson.
| 2020. ápr. 18. szombat 19:08 | Keszthely
Cukros víz helyett méhlegelőt biztosítsunk a méheknek!
| 2014. máj. 20. kedd 15:13 | Keszthely
A szeptember 1-jétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet fő célkitűzése a cukor és a só csökkentése.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
00:00
Képújság
06:00
Kvantum
06:31
Kukkantó
07:00
Híradó
07:45
Hargita TV
08:04
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kvantum
09:31
Kukkantó
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.