Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Várják a leendő vízimentőket
2024. ápr. 17. szerda | Keszthely
Várják a leendő vízimentőket
Megkezdte a toborzást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Minden korosztályt várnak képzéseikre. Azok jelentkzeését várják, akik biztos úszástudással rendelkeznek. A VMSZ nem csak a szezonban, hanem akár egész éves állást is kínál a leendő munkatársainak.

Most még üres a keszthelyi Városi strand. Nyáron viszont fürdőzőkkel telik meg, akikre idén is vízimentők vigyáznak majd. Három fő lát majd el szolgálatot ezen a fürdőhelyen. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata már megkezdte a toborzást. Minden korosztályt várnak a tanfolyamaikra. 

„Az online felületeinken folyik a toborzó kampányunk. Idén nem csak nyári tanfolyamaink lesznek a Balatonon, hanem Budapesten és Kaposváron is szervezünk tavaszi, medencés tanfolyamokat” - mondta Rege Dániel vízimentő oktató. 

Minimum betöltött 16. életév, nyolc általános, jó úszástudás és vízbiztonság – ezek az alapfeltételei, hogy valaki vízimentő lehessen. A 160 órás tanfolyam online elméleti oktatással kezdődik, az ezt lezáró sikeres vizsgák után jön a gyakorlati tanfolyam. Ezt is vizsga követi. Az elméleti számonkérésen például elsősegélynyújtásból, vízből mentési ismertekből kell vizsgázni, a gyakorlaton van kombinált- és víz alatti úszás, mentőbaba keresése, újraélesztés és evezés is.  

„Mindenkit várunk vízimentőnek, nem csak diákokat, hanem felnőtteket is és nem csak nyári munkára várjuk az embereket, hanem egész éves állást is tudunk sok embernek biztosítani. Hogy miért jó vízimentőnek lenni? Szerintem az hogy valaki egész nyáron egy ilyen gyönyörű környezetben, egy strandon lehet, jó levegőn, gyönyörű panorámával, jó társaságban és mindezért még fizetést is kap, szerintem ennél sokkal többet nem lehet mondani” - tette hozzá a VMSZ munkatársa. 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata évente közel 20 vízimentő tanfolyamot szervez és bonyolít le. A Balaton partján több, mint 50 strandon, országszerte összesen több, mint 80 helyszínen teljesítenek szolgálatot. 9 mentőhajóval, 5 mentőbázist üzemeltetnek a főszezonban. A VMSZ egy szezonban többszáz munkatárssal dolgozik. Céljuk, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 9. péntek 16:55 | Keszthely
Mentőmellényállványt telepítettek a Városi Strandon.
| 2023. feb. 3. péntek 15:08 | Keszthely
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
| 2022. júl. 11. hétfő 16:37 | Keszthely
A Balaton-régióban nincs ilyen jármű, pedig indokolt lenne.
| 2022. jún. 3. péntek 17:10 | Balatonalmádi
A VMSZ célja, hogy a Balaton körül több ilyen oszlop is legyen.
| 2021. júl. 30. péntek 18:16 | Keszthely
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
22:45
MMA film
23:37
Göcsej filmfesztivál
23:44
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.