Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Polgári est Soltész Miklós államtitkárral
2024. ápr. 18. csütörtök | Keszthely
Polgári est Soltész Miklós államtitkárral
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő. Aktuálpolitikai kérdésekről, a kormány által képviselt politikai álláspontokról, a város fejlődéséről is szó esett a csaknem teltházas rendezvényen. Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Manninger Jenő polgármester fogadta a vendéget.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár először a város egyik legkiemelkedőbb beruházását, a Veszprémi Érsekség épülő óvodáját tekintette meg. A Kiskastély felújításával egy új, négycsoportos óvoda várja majd itt a gyerekeket. A várhatóan nyárra elkészülő beruházás jó ütemben halad. Soltész Miklós államtitkár megjegyezte: öröm számára, hogy a régi épületet jó érzékkel ötvözik a divatos, modern stílussal. "Remélem, hogy az az óvoda, ami itt ki fog alakulni; az a játszótér, amely mind az óvodás, és esetleg a környékbeli gyermekeket is szolgálni fogja, az a városnak a dicsőségére fog szolgálni, ha szabad így mondani. Ez a Veszprémi Érsekségnek az óvodája lesz, de nyilván a városi, illetve környékbeli gyermekeket, szülőket, családokat fogja szolgálni" - fejtette ki véleményét.

A bejárást követő fórumon az államtitkár hangsúlyozta: örömmel fogadta el a meghívást, mivel Keszthely az egyik kedvenc városa és öröm számára, hogy a polgári keresztény értékek itt mindig fontosak voltak. Beszélt arról is, hogy példás az egyház és a város összefogása a jelen gazdasági helyzetben, a szomszédban dúló háború árnyékában. Kiemelte: katasztrofális azok gondolkodása, akik mindezt támogatják, mivel építeni, felújítani csak békében lehet. Manninger Jenő polgármester is úgy gondolja, az egyházzal kifejezetten jó a város kapcsolata. "Komoly egyházi közösségek vannak városunkban. Mindig megtárgyaljuk a helyzetet és természetesen régóta ismerjük egymást. De igazából szétnézünk a világban, hogy lássuk a helyünket. Azt lehet látni hogy jó az az álláspont, amit a magyar kormány képvisel - aki a béke pártján van és igyekszik mindig olyan megoldásokat javasolni, ami a háború megszüntetésével jár. Ezt én úgy gondolom, hogy a keszthelyek is nagymértékben pártolják" - véli a polgármester.

Soltész Miklós azt kérte a keszthelyi lakosságtól, hogy vegyék észre, kik állnak a háború és kik a béke pártján; kik támogatják az értéktelen és kik az értékes dolgokat - a háború nem csak áldozatokkal jár, hanem elveszi a pénzt a jövőtől és elpusztítja az értékeket.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Alsópáhok
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
| 2024. feb. 5. hétfő 18:14 | Keszthely
Összesen 10 szervezet állt dr. Tóth Gergely mögé.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:25 | Keszthely
A XXXIII. Keszthelyi Növényvédelmi Fórumon a szakma mintegy 300 képviselője vesz részt.
| 2023. dec. 18. hétfő 16:50 | Keszthely
Keszthely leendő polgármesterjelöltje beszámolt a közös ügyekről a Rákóczi téri parkolóban.
| 2023. aug. 8. kedd 16:51 | Keszthely
Fórumot tartott hétfőn este Dr. Tóth Gergely.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
22:15
Keszthelyi Szemmel
22:45
Határtalan tudás
23:46
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.