Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újra lesz szülészet Keszthelyen
2024. ápr. 19. péntek | Keszthely
Újra lesz szülészet Keszthelyen
Újraindul május 6-ával a Keszthelyi Kórházban a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás - jelentette be közösségi oldalán az egészségügyi intézmény. Nem csak Keszthely, hanem az egész térség számára fontos döntés született. 2023-ban 554 újszülöttet anyakönyveztek Keszthelyen. A városvezetés anyagi segítséget nyújtott és a helyi politikai vezetők jelentős lobbi-tevékenységet is folytattak a szülészetért.

Társkórházak segítségével tudják újraindítani Keszthelyen a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást – mondta el megkeresésünkre Dr. Gieth Andrea mb. főigazgató az Országos Kórházi Főigazgatóságnál zajló megbeszélést követően.

A Keszthely Kórház április 16-án jelentette be, hogy átmenetileg szüneteltetni kényszerülnek a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást. 

Manninger Jenő polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy Nagy Bálint országgyűlési képviselővel együtt az egészségügy szakmai irányítóihoz fordultak. Az orvoshiány megoldását segítendő a város előbb bérlakást ajánlott fel, majd a képviselő-testület 15 millió forint támogatást szavazott meg az ellátás mielőbbi visszaállítása érdekében. Bár nem az önkormányzat a fenntartója a kórháznak, de a városlakók érdekében gyors, segítő lépéseket tett Manninger Jenő polgármester. Erről beszélt a városvezető az április 18-ai Híradóban: „Biztos, hogy lesz szülészeti-nőgyógyászati ellátás Keszthelyen, de mi azt szeretnénk, hogy ne kelljen erre sokat várni. Ezért átirányítással, vagy sikeres munkaerő felvétellel - hogy így mondjam – tovább zajlik a keresés. Úgy tudom, most is tárgyalnak orvosokkal, nagyon remélem, hogy ez napokon belül megoldódik.” 

Az elkövetkező 12 napban, azaz a május 6-ig tartó átmeneti időszakban a korábban közzétett ellátási rend lesz érvényben. Addig a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóinak Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Ajkára és Kaposvárra kell menniük. A keszthelyieket a nagykanizsai kórház fogadja. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Manninger Jenő polgármester volt.
| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő és Nagy Bálint az egészségügy szakmai irányítóihoz fordult.
| 2023. dec. 18. hétfő 15:32 | Keszthely
Idén is több karton édességet ajánlott fel a keszthelyi gyár.
| 2023. nov. 24. péntek 18:01 | Keszthely
Újra maszkot kell viselni a látogatóknak és egy beteghez egy ember mehet be.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.