Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / TeSzedd akció Keszthelyen
2024. ápr. 23. kedd | Keszthely
TeSzedd akció Keszthelyen
Idén Keszthely Város Önkormányzata is csatlakozott a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024 akcióhoz, hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalmához. Az akció szervezője és koordinátora a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A program célja, hogy minél tisztább környezetet teremtsenek a csatlakozók a lakókörnyezetükön.

Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Manninger Jenő polgármester, Vozár Péterné alpolgármester, a képviselőtestület tagjai és az önkormányzat munkatársai a Bécsikapu utcai kerékpáros pihenőnél gyűjtötték össze az eldobált szemetet a TeSzedd logóval ellátott zsákokba. A város első embere fontosnak tartja, hogy tisztán tartsuk lakóhelyünket. 

"A TeSzedd az egy hasznos mozgalom, ami azt jelenti, most például a Föld Napja alkalmából mindenütt összeszedik azokat a szemeteket, hulladékokat, amelyeket a városban és a környéken lehet találni. Én azt mondhatom, hogy Keszthelyen nem könnyen találtunk ilyen területet, mert általában rend van. Sajnos a környező erdők, még a városhoz tartozó külterületi részeken előfordul, itt is a Bécsikapu út környékén van ilyen. Ezért mi ide jöttünk, túl sok szemét nincsen, de mi ezt összeszedjük." - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Az akció alatt gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható. Az önkéntesek főként háztartási jellegű hulladékok összeszedésére koncentráltak. Az akcióban építési törmeléket, festéket, gyógyszert, akkumulátort, gumiabroncsot, zöldhulladékot nem gyűjtöttek. A polgármester elmondta, hogy példaértékű az az összefogás a civilek részéről a városban, amely egy-egy ilyen akció alkalmával megvalósul. Sokan fontosnak tartják, hogy tiszta településen éljenek és, hogy szép környezet fogadja a turistákat.   

"Meghirdetjük, és természetesen civilek is jelentkezhetnek. Vannak különböző olyan akciók, amikor ők is összeszedik. Köszönet mindenkinek, aki saját magától összeszedi a szemetet. Természetesen közterületen azért alapvetően a város feladata." - tette hozzá a polgármester.

Az idei TeSzedd! akció április 22-28 között zajlik. Az immár 12. alkalommal megszervezett programot az Energiaügyi Minisztérium támogatta. Az összegyűjtött szemetet meghatározott napon fogják elszállítani. A projekt megvalósításában résztvevő vállalkozó csak a TeSzedd akción belül összegyűjtött és lejelentett hulladékot viszi el. A program arra is felhívja a figyelmet arra, hogyha valaki illegális hulladéklerakót talál, az a Hulladékradar nevű alkalmazáson keresztül ingyenesen tudja bejelenteni a helyszínt. 

Tóth András - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 |
A programra a szelektalok.hu oldalon lehet regisztrálni április 15-ig.
| 2023. ápr. 25. kedd 19:58 | Alsópáhok
Alsópáhok is csatlakozott a Te Szedd elnevezésű országos szemétszedő akcióhoz.
| 2021. okt. 26. kedd 16:13 | Keszthely
Három helyszínen szedték a szemetet a Városukért tenni akarók Egyesületének tagjai.
| 2019. már. 21. csütörtök 15:16 | Keszthely
Az Asbóth, a VSZK és a Közgazdasági Szakgimnázium diákjai és igazgatói együtt gyűjtötték a hulladékot.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
00:00
Képújság
06:00
Hargita TV
06:22
Savaria Filmfesztivál
06:39
06:41
Bagye Juon
07:00
Híradó
07:45
KÖZÉRT
08:15
Balasport 2023
08:45
KREA TV
09:00
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.