Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Digitalizációs kihívások az iparosoknál
2024. ápr. 25. csütörtök | Hévíz
Digitalizációs kihívások az iparosoknál
A kisvállalkozások digitális kihívásairól tanácskozott az Ipartestületek Országos Szövetsége Hévízen. A szervezet tagja a Kis- és Középvállalkozások Európai Szövetségének, így aktívan részt vesz a digitalizációról szóló keretmegállapodás megvalósításában. A konferencián bemutatták az eddig elért eredményeket, és áttekintették a lehetőségeket.

A digitalizáció mára már az élet minden területén jelen van. Ezért egy kis, családi vállalkozás sem működhet anélkül, hogy ne venné igénybe a technológia nyújtotta lehetőségeket. Ehhez azonban állandó tanulásra van szükség, hiszen a világ folyamatosan fejlődik, és mindig újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük a cégvezetőknek is.

„Azért ez egy nagyon komplex dolog. Itt nem csak arról van szó, hogy a termelő eszközöket kell átalakítani, és digitális eszközöket kell használni, hanem az egész üzletmenetet át kell alakítani, az egész marketingünket át kell alakítani. Fel kell készülni azokra a kiberkihívásokra, amelyek egyre inkább fenyegetik a magyar kisvállalkozókat is.” - tájékoztatott Tordai Balázs, a Digitális Vállalkozások Szövetségének ágazati digitalizációs vezetője.

A szakemberek úgy látják, azok a vállalkozások, amelyek nem lépnek a digitalizáció útjára, lemaradnak. Ma már szinte elengedhetetlen az online marketing, a közösségi oldalakon vagy egyéb honlapokon célzottan, kifejezetten nagy tömegeket lehet megszólítani. Az IPOSZ tavaly workshop sorozatot indított, amely számos iparág – például az asztalosok, szobafestők – digitális előrehaladását segítette.

„Azt szeretnénk elérni, hogy a kisvállalkozások ennek az átalakulásnak a nyertesei legyenek. Legyenek a nyertesei, hiszen nagyon sok függ attól, hogy milyen az ő felkészültségük. Mennyire vannak kitéve a versenynek, mert itt azért ma sincsen kevesebb verseny, mint korábban volt, csak egy kicsit az eszközök alakultak át. Erre találtunk nagyon jó előadókat, nagyon jó szakembereket.” - tette hozzá Juhos János, az IPOSZ alelnöke.

Az IPOSZ már hat pályázatot nyert el, ezek segítségével készítik fel a vállalkozásokat arra, hogy eligazodjanak a digitális térben. A Hévízen tartott konferencián az ipartestületek vezetői ismerhettek meg különböző üzletfejlesztési stratégiákat, illetve azt, hogy hogyan lehet megteremteni a kibervédelmi alapokat. Jó hír, hogy az IPOSZ elnökségében egyre több a fiatal, akik könnyebben eligazodnak az online térben. Erre szeretnének ráerősíteni a közelgő elnökválasztáson is.

„Én úgy gondolom, hogy az új elnökségnek mindenképpen az lesz a feladata, hogy itt is egy ilyen fiatalítás jöjjön létre az ipartestületek életében. Látjuk, hogy a rendszerváltás óta a vállalkozásainkban is elindult egy elöregedési folyamat, és bizony az utódlás egy nagyon fontos feladat lett. Most már látjuk, hogy az ipartestületi vezetőinknél is kell.” - emelte ki Németh László, az IPOSZ elnöke.

A konferencia résztvevői információkat kaptak az Iparos Start Programról, amely a vállalkozások összefogását és fejlesztését segíti. Emellett szó esett a digitalizáció munkaügyi kihívásairól is.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 5. péntek 17:31 | Keszthely
Fórumot rendeztek a régió iparosainak Keszthelyen.
| 2022. már. 25. péntek 16:08 | Keszthely
A kisiparosoknak és szakmunkás tanulóknak tartott képzést az IPOSZ Keszthelyen.
| 2021. szep. 9. csütörtök 14:53 | Keszthely
Az informatikai eszközök használatával jelentősen javíthat az építőipar hatékonyságán – vallja az IPOSZ.
| 2019. nov. 25. hétfő 14:10 | Keszthely
A szervezet a 2018-as év eredményeit vitatta meg és elismerte a jubiláló tagjait is.
| 2019. szep. 3. kedd 15:32 | Keszthely
A terület részben térkő, részben pedig aszfaltburkolatot kap a következő hetekben.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
18:30
Objektív
19:00
Kukkantó
19:20
Göcsej filmfesztivál
20:00
Egy csipetnyi szó
21:00
21:30
22:00
Kukkantó
22:20
Göcsej filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.