Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ünnepeltek a hévízi rendőrök
2024. máj. 2. csütörtök |
Ünnepeltek a hévízi rendőrök
„A város lakóinak és a vendégeknek nagyon fontos a biztonság!- hangzott el a Hévízi Rendőrőrs fennállásának 30. jubileumi ünnepségén. A Városháza dísztermében tartott ünnepségen részt vettek a rendőrőrs illetékességi területéhez tartozó települések vezetői és a rendőrség egykori dolgozói is.

Dr.Farsang Boglárka rendőr alezredes, megbízott  kapitányságvezető értékelte az elmúlt évtizedeket Hévízen. A Városháza dísztermében gyűltek össze települési és rendőri vezetők, a fürdőváros rendőrőrsének állománytagjai, hogy közösen ünnepeljék a Keszthelyi Rendőrkapitányság Hévízi Rendőrőrs  fennállásának 30. évfordulóját. Az ünnepségen értékelték az elmúlt három évtized munkáját, fejlesztéseit és eredményeit.

"A statisztikai adatok mindenképpen azt igazolják, hogy szükség volt erre a rendőrőrsre. Amikor ’94. május 2-án megalakult az őrs és örült a lakosság, akkor tulajdonképpen a rendőrség egy nagyon jó döntést hozott és ezt igazolja is. Annak idején rengeteg volt a lakás betörés, a nagyértékű gépjárműveknek az eltulajdonítása ami gyakorlatilag a mai napra megszűnt. És most már csak azt kell nekünk elérni, hogy ez szépen fenn is maradjon."- mondta Dr.Farsang Boglárka.

Papp Gábor polgármester mondott köszönetet a város előző polgármesterének Vértes Árpádnak és a rendőröknek az áldozatos munkáért, a közös gondolkodásért, aminek eredményeképpen Hévíz közbiztonsága kiváló lett. Papp Gábor hangsúlyozta, hogy a város kezdetektől támogatja a rendőrőrsöt. Biztosítottak kerékpárokat, gépkocsit, speciális egyenruhát is. Az anyagi támogatás mellett, a vendégekkel való kommunikáció elősegítésére nyelvtanfolyamot szerveztek a rendőröknek."Ma egy turisztikai desztinációnál, a kérdés egy vendégtől hova megyek és hova szeretnék menni, az első három kérdés között mindig bent van, hogy milyen a közbiztonság. Ez, ebből a szempontból gazdasági kérdés is. Azonkívül, hogy a helyieket is közbiztonságban, rendben és fegyelemben kell tartani,.Ezért is fontos Hévíz városának, hogy Hévízen legyen egy rendőrőrs. A környező településeket is ilyen módon el tudjuk látni,s ezért is teszünk meg mindent annak érdekében,hogy lehetőségeinkhez mértem mindenben próbáljuk támogatni a rendőrök, a rendőrőrs munkáját."- emelte ki nyilatkozatában Papp Gábor.

Az országos rendőrprogramhoz csatlakozva pályázott Hévíz a rendőrőrs létrehozására. A ’90-es években a város idegenforgalma nagy volt. Mellette a bűnözés is. Nem volt kérdés, hogy a rendőri jelenlét visszaszoríthatja a bűnözést. A város által biztosított műemléképületben alakították ki a helyi őrsöt és az önkormányzat biztosította az akkor országosan is egyedülálló fejlett technikát. A kezdetekre az első őrsparacsnok szívesen emlékezett vissza."Ez egy komoly rendőrőrs volt több mint húsz fős létszámmal. Volt járőr, ügyelet, 24 órás ügyelet. Körzeti megbízottak és nyomozók. Szinte- kvázi- egy kis kapitányságként is fel lehetetett fogni. Jó volt. Nagy volt a lelkesedés. Szerettek minket Hévízen. A mai napig – gondolom bár most nem vagyok már bent, de jó, hogy lett egy törzs. A bűnözés valóban visszaszorult. Gyakorlatilag teljesen biztonságossá vált a város."-emlékezett vissza az első őrsparancsnok Tóth Károly r. alezredes.

A 30 éves jubileumon a hévízi őrs három dolgozója elismerést vehetett át. Az ünnepség állófogadással zárult, ahol dr.Vereckei Csaba Zala Vármegye rendőrfőkapitánya mondott köszönetet a hévízi rendőröknek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
10:45
Kvantum
11:18
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
18:38
Göcsej filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
Választás 2024
19:55
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.