Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A tűzoltókat ünnepelték
2024. máj. 6. hétfő |
A tűzoltókat ünnepelték
Megtartotta hagyományos Flórián napi ünnepségét az alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az eseményen elhangzott, az ÖTE a jelenkor egyik legaktívabb egyesülete, akik önzetlenül képesek tenni a településért, az emberekért és a jó ügyért. Az ünnepségen megkoszorúzták Szent Flórián szobrát és átadták a megújult tűzoltószertárt.

Alsópáhokon 1991-ben állítottak szobrot Szent Flóriánnak. Azóta minden évben itt tisztelegnek azok előtt, akik akár hivatásukból fakadóan, akár önkéntes alapon az emberi élet és javak megmentésén munkálkodnak. Sokan évtizedek óta szolgálnak tűzoltóként.    

„12 éves koromban kezdődött nálunk. Egy ideig egy kicsit szüneteltetni kellett, aztán visszatértünk a gyerekeink által, és így belekerültünk újra a körforgásba. Hihetetlen jó közösség.” - mondta egy önkéntes tűzoltó, Szabóné Erdélyi Renáta.

Az ünnepségen részt vett Angyal Péter, a keszthelyi kirendeltség megbízott vezetője. Elmondta, az elmúlt évben a vármegyében megszaporodtak az időjárásból eredő káresetek. Kiemelte, Alsópáhokon régi, összetartó csapat van, akik a legtöbbet vonulnak az önkéntesek közül. Az elöljárók, Alsópáhok önkormányzata és az ÖTE is koszorút helyezett el Szent Flórián szobránál. 

„Az, hogy a lakosság egymásnak segít, az egy követendő példa. Alsópáhokon én már lassan 30 éve vonulok együtt a tűzoltókkal. Volt régen Flórián nap, de mindig megadták a módját. Én úgy gondolom, hogy egy olyan csapatot sikerült itt összeállítani, akik életerősek, munkaképesek.” - tájékoztatott Angyal Péter, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője.

Az eseményen 10 és 20 éves szolgálatukért vehettek át érmeket az önkéntesek. Ezt követően résztvevők végigvonultak a szobortól a Községházáig, a maroknyi csapatot a tűzoltóautó kísérte. A Községháza udvarán az elmúlt években sikerült egy olyan telephelyet kialakítani, amely a tűzoltókhoz, és a járművekhez is méltó.

„Normális körülmények között tudjuk tárolni azt a csapatszállító buszt, ami jelen pillanatban mögöttünk áll. Ami még megvalósult ezen kívül, a tűzoltó autónknak egy nagy garázsa épült, ami már hosszú idő óta sajnos az udvaron állt, ez is megvalósult. Majd egy öltöző falunk, ami megvalósult szintén támogatás címén, ahol a bevetési ruhákat tároljuk, ahol tudunk öltözni és riasztásra vonulni.” - emelte ki Töreky Tibor, az alsópáhoki önkéntes tűzoltók parancsnoka.

A beruházásra Magyar falu programban nyertek összesen 13 millió forintot. A telephelyül szolgáló épületet az önkormányzat biztosította, ezt bővítették ki. A garázs mellett megépült egy vizesblokk is, ez is hozzájárul a tűzoltók kényelméhez és hatékonyságához. Alsópáhok önkormányzata kiemelten támogatja a civil szervezeteket, ezért álltak a tűzoltók mellé.            

„Én azt gondolom, hogy ennek a közös munkának az eredményeként ez a gyümölcsöt tudjuk most learatni, mikor közös összefogással, az önkormányzat, polgármester úr támogatásával, és egy civil szervezet hozzáértő, gondos munkája eredményeként valósulhatott meg.” - emelte ki Horváthné Makó Judit, Alsópáhok alpolgármestere.

Az átadón emléklappal köszönték meg mindazoknak a munkáját, akik részt vettek a felújításban. A továbbiakban eszközbeszerzésre, a berendezés fejlesztésére szeretnének pályázni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
| 2024. feb. 1. csütörtök 16:59 | Keszthely
Többször kellett kivonulni a vármegye tűzoltóinak Zalában 2023-ban.
| 2024. jan. 2. kedd 16:09 | Keszthely
Az év utolsó napján köszöntötte a szolgálatot teljesítőket a városvezetés.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 17:27 | Keszthely
Egy idős férfi holttestét találták meg a Cserszeg utcai ingatlanban a tűzoltók.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
KREA TV
19:13
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika TV
21:00
21:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.