Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Gyógykezelésre gyűjtöttek a kórusok
2024. máj. 7. kedd | Keszthely
Gyógykezelésre gyűjtöttek a kórusok
Egy beteg kislány, Sára gyógykezelésének támogatására ajánlották fel a hagyományos anyák napi koncertet a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban. A hangversenyen ezúttal nem csak az iskolák énekkarai és muzsikusai léptek fel, hanem a városi együttesek is. A programot a Salve Regina kórus szervezte.

Főként egyházi dallamok csendültek fel a Fő téri templomban. Már hagyomány, hogy anyák napján koncerttel köszöntik az édesanyákat, nagymamákat a gyermekkórusok. A karnagyok minden évben szívesen fogadják el a felkérést, hiszen nekik is jó lehetőség találkozni egymással, tanulni egymástól. A Csány-Szendrey iskola gyerekekből, pedagógusokból álló kórusa a szokásosnál is nagyobb lendülettel készült a jótékonysági fellépésre.

„Évek óta nagy örömmel és várakozással veszünk részt ezen az anyák napi koncerten. Különös dolog volt ez számunkra, a gyerekek részéről azért, hogy egy korban hozzájuk közel álló kislánynak és kislányért énekelhetnek. Számomra pedig azért – és a Salve Regina kórus tagjainak is – mert Kati, Sári anyukája régen kórustagunk volt.” - mondta a Dalos Kedvűek Klubjának vezetője, Gyulassyné Nagy Henriett.

A gyerekek mellett a felnőtt együttesek is meghallották a szervezők hívását. A Kármelita Bazilika Kis Szent Teréz kórusát Németh Kristóf kántor és Pálné Szelencsik Klára dirigálta. A Helikon Kórus ezúttal egyházi dallamokkal készült a fellépésre. A felnőtt és gyerek énekkaroknak kevés lehetőségük van találkozni egymással, a jótékonysági hangverseny most erre is alkalmat teremtett.            

„Ez mindenképpen jó lehetőség, mert hogyha egy ilyen koncerten ilyen szép számmal érkeznek gyerekek is a fellépők közé, akkor így könnyedén tudunk majd ismerkedni az utána következő beszélgetésen.” - tette hozzá Haga Kálmán, a Helikon Kórus karnagya.

A jótékonysági koncerten a szervező Salve Regina kórus is énekelt. Karnagyuknak fontos, hogy időről időre összehozza a keszthelyi zenei élet szereplőit. Az elmúlt években számos alkalommal tartottak jótékonysági hangversenyt, most azonban nem volt kérdés, hogy felkarolják az ügyet, hiszen az édesanya több szálon is kapcsolódik a zenéléshez és a kórushoz.

„A kislánynak az édesanyja nálunk a kórusban énekelt hosszú éveken keresztül. Azt is kell róla tudni, hogy bár zalaszántói, de fiatal korában Keszthely zenei életében, a zeneiskolába is járt, illetve magában a zeneiskola tanári zenekarában, valamint a gyermekvonós zenekarában is részt vett, és ott játszott hegedűsként. Nagyon szeretett közénk jönni.” - tájékoztatott C. Tóth Zoltán, a Salve Regina kórus karnagya.

Vasárnap este zsúfolásig telt a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom, fiatalok és idősek egyaránt szívesen hallgatták a fellépőket. A koncerten 375 380 forint gyűlt össze Sára gyógykezelésére.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
| 2024. jan. 4. csütörtök 15:51 | Keszthely
Az intézménybe csaknem 530 diák jár, őket 30 pedagógus tanítja.
| 2024. jan. 2. kedd 14:56 | Keszthely
Klasszikusok, filmzenék,operettek és rock&roll dallamok is felcsendültek.
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
20:00
Ludovika TV
21:00
21:30
22:00
KREA TV
22:13
Savaria Filmfesztivál
23:00
Ludovika TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.