Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A térségben élő vállalkozóknak tartott fórumot a VOSZ
2024. máj. 8. szerda | Hévíz
A térségben élő vállalkozóknak tartott fórumot a VOSZ
A térség vállalkozóinak tartott kerekasztal-beszélgetést a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Hévízen, Keszthelyen és a környező településeken a turizmus a húzóágazat, így az elmúlt év számadatairól és az idei előrejelzésekről esett szó a programon.

Az elmúlt két évben ismét folyamatosan nőtt a Balatonon eltöltött vendégéjszakák száma. A magyar tenger az egyik legnépszerűbb úti cél nem csak a belföldi, hanem a külföldi turisták körében is. Keszthely kimagaslóan teljesített, tavaly 70%-kal nőtt az idegenforgalmi adóbevétel, 300 000 vendégéjszakát regisztráltak a városban. Ez köszönhető az újonnan megnyitott szállodáknak, illetve a színes programkínálatnak. A statisztikák azt mutatják, hogy nem csak a nyári, hanem az elő- és utószezoni foglalások is jók.            

„Az elmúlt években dinamikus növekedés volt. A Balaton térségében Keszthely növekedett a legjobban. Most már 300 000 vendégéjszaka fölött járunk, ennek megfelelően az adóbevételek is nőttek. Ez igazán jó eredmény azt mondhatjuk. Ehhez természetesen hozzájárultak az új szállodák, de hozzájárult az a sok program is, amit kínálunk. Egyre vonzóbb Keszthely, és nagyon sokan jöttek a rendezvényekre. Tehát azt lehet mondani, hogy a térség fejlesztéséhez dinamikusan hozzájárult Keszthely az elmúlt években.” - mondta Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A fórumon Manninger Jenő elmondta, a Keszthely a Fasorok Városa projekt keretében szervezett városismereti séták népszerűek voltak az elmúlt hetekben. A jövőben számos beruházást terveznek, ilyen a Balaton-part és a piac területének a fejlesztése. Emellett a KeszthelyFestre és a Bujtor István Filmfesztiválra is várják az érdeklődőket. A VOSZ programja jó alkalmat teremtett az eszmecserére, arra, hogy a vállalkozások megosszák egymással a sikereiket és a nehézségeiket.

„Én azt gondolom, hogy a vállalkozók között nagyon fontos a párbeszéd, aztán az együttműködés. Az egyik legfőbb célunk az, hogy közösséget építsünk, erősítsünk, tanuljunk egymástól. Iparágakon átnyúló tapasztalatokat lehet alkalmazni egyik-másik szektorban. Itt a résztvevők az eddigi tapasztalat alapján nagyon nyíltan elmondták az ő saját működési módjukat, nehézségeket, kihívásokat, amivel szembesülnek. Sokszor meg is válaszolták ezeket a kérdéseket, amiből a többi résztvevő tanulhatott.” - tájékoztatott Balogh Ádám, a VOSZ Zala Vármegyei Szervezetének elnöke.

A keszthelyi térség települései évek óta közösen gondolkodnak. Nem csak a vezetők, hanem a vállalkozások nagy része is rájött arra, ha megosztják egymással a tapasztalatokat, azzal mindannyian csak nyerhetnek. A szolgáltatók bizakodóak az idei szezont illetően, hiszen a Balaton még mindig nagyon népszerű az utazók körében.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. jan. 25. szerda 16:49 | Keszthely
A jövőben a szervezet Keszthelyi Vállalkozásfejlesztési Irodája működik VOSZ pontként.
| 2015. ápr. 22. szerda 12:07 | Keszthely
A vállalkozások számára hasznos napi kérdésekre kíván választ adni a VOSZ.
| 2021. dec. 23. csütörtök 16:23 | Keszthely
A tavaly megalakult Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal idén is adományozott kutyatápot a helyi ebtelepre.
| 2021. feb. 25. csütörtök 13:13 | Keszthely
Kerekasztal-beszélgetés keretében vették górcső alá zalai történészek a megyei vonatkozásokat.
| 2021. feb. 24. szerda 16:13 | Keszthely
Történészek veszik górcső alá a kommunista diktatúra időszakát csütörtökön a Keszthelyi Televízióban.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
KREA TV
07:13
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
KREA TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.