Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / A hangszerekkel ismerkedtek
2024. máj. 8. szerda | Keszthely
A hangszerekkel ismerkedtek
Hangszerbemutató koncerteket szervezett a Festetics György Zeneiskola a keszthelyi általános iskolák első és második osztályos tanulóinak. Az eseményen bemutatták azokat a zenei eszközöket, melyek közül választhatnak a jelenlegi vagy leendő növendékek. A zenés programon több mint 300 kisdiák vett részt.

A diákok rövid ismertetőket is hallhattak a különböző hangszerekről. A tudnivalókat és az érdekességeket a tanító zenepedagógusok mondták el a zenei eszközökről. A jelenlegi növendékek több dallamot játszottak el, hogy bemutassák, miként lehet megszólaltatni választott hangszerüket. Fafúvósok, rézfúvósok, vonósok, billentyűsök és ütősök mind megfordultak a koncerten. 

Több korosztály segített a bemutatón. A kezdők mellett a már komoly versenyeredménnyel rendelkezők is játszottak. Szabó-Horváth Bence Gábor is szívesen ajánlja zeneiskoláját. 

„Ahogy így elnézem, Keszthely az olyan, mint Budapest, csak sokkal kisebb. Tehát egy mini Budapest, mert itt minden megtalálható lényegében. És hogyha már van egy zeneiskola is, akkor a műveltséget is űzzük.”

A bemutatóra a keszthelyi általános iskolák első és második osztályos tanulóit szólították meg. Több mint 300 diák jött el a programra. Sokaknak ismerősek voltak a hangszerek, hiszen akár iskoláikban, akár a családjukban találkoztak már hasonlókkal. 

„Nekem nagyon tetszett, itt volt a nővérem osztálytársa meg a barátom is. Nekem nagyon tetszettek a hangszerek is. A zongora, arról mindig a nővérem jut eszembe, ő is mindig zongorázik otthon.” - mondta el Páncsics Dániel.

A zeneiskolában számos hangszeren lehet tanulni. Ezek közül az általános iskola harmadik osztályos korától választhatnak a növendékek, addig kiselőképzőben ismerkednek a zenével. Az intézmény célja a toborzás mellet az volt, hogy ne csak halljanak a leendő zenészpalánták a hangszerekről, hanem lássák, hallják azokat. 

„Szeretnénk új növendékeket toborozni tulajdonképpen az iskolába. Ugye megkezdődik a felvételi időszak itt a zeneiskolába, a beiratkozás időszaka. Úgyhogy ez annak a része. Aztán majd május 23-án nyílt napot is tartunk, amikor bejöhetnek a gyerekek szülőkkel együtt, meglátogathatják a tanórákat, kérdezhetnek. Minden felmerülő kérdésre nagyon szívesen válaszolunk. A célunk továbbra is, hogy minél több gyermek megismerkedjen a zenével, a hangszerekkel, az értékes muzsikával és várunk mindenkit nagy szeretettel ide a zeneiskolába.”  - fogalmazott Babos Lajos igazgató.

A májusi időszakban a jelenlegi növendékek iratkozhatnak be a következő tanévre, ezt követően várják az új tanulókat. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
| 2023. jún. 14. szerda 18:01 | Keszthely
Évzáró ünnepséget rendeztek a keszthelyi Festetics György Zeneiskolában.
| 2023. máj. 17. szerda 17:01 | Keszthely
A betekintő jó alkalmat adott arra, hogy bárki szabadon látogathasson meg egy-egy órát.
| 2023. már. 30. csütörtök 18:56 | Keszthely
Zala vármegyéből közel ötven diák mutatta be tudását Keszthelyen, a XI. rézfúvós találkozón.
| 2022. aug. 9. kedd 13:21 | Keszthely
Orgonák éjszakája a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
KREA TV
07:13
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
KREA TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.