Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Legyél gyógyító kovász
2022. nov. 25. péntek | Gyenesdiás
Legyél gyógyító kovász
Legyél gyógyító „kovász”. Ezzel a címmel tartotta meg első előadását a Védett Közjóért Polgári Egyesület. A közösség a nyáron alakult azzal a céllal, hogy megóvja és közvetítse a társadalmi alapértékeket. Az első alkalommal Dr. Magyar Lóránt orvos, diakónus, mentálhigiénés szakember volt a vendég.

Dr. Magyar Lóránt arról beszélt, a mai világban sok a zűrzavar. Szülők, orvosok, pedagógusok küzdenek a kiégéssel és a mindennapi nehézségekkel. Az előadó kifejtette, bár hajlamosak vagyunk a külvilágban keresni a megoldást a problémáinkra, az mégis bennünk van, belőlünk fakad. A szakember úgy fogalmazott, ha mindenki csak egy mécsest gyújtana, sokkal több lenne a fény a világban.        

„Ha több békét akarok látni odakint, több igazságosságot, rendet, örömet, hitelességet, akkor az nálam kezdődik. Ahogy én az én gyerekeimet nevelem, ahogy belépek a tanterembe, ahogy a munkahelyemen ott vagyok. Én orvosként ahogy végigmegyek a kórteremben, és ahogy megszólítom a betegeket, ahogy rájuk nézek. Nem annyira az a kérdés, hogy mit csinálunk, hanem, hogy mik vagyunk.” - mondta Dr. Magyar Lóránt háziorvos, diakónus, mentálhigiénés szakember.

A Védett Közjóért Polgári Egyesület létrehozását a Védett Társadalom Alapítvány inspirálta. Alapelvük a hagyományokon alapuló, védett, biztonságos és békés társadalmi modell megőrzése és terjesztése. Kiemelt céljuk az élet alapjául szolgáló kötelékek, így a közösség, a család és a nemzet védelme és gyarapítása. A gyenesdiási egyesület ezekre építve szervez előadásokat.

„Úgy gondoltuk, hogy ebben az évben, tehát az első évünkben fókuszálunk az egyén szellemi és lelki megtisztulására, illetve ezen keresztül aztán a családoknak az összekapcsoló erőinek az erősítésére. Ezért gondoltuk Dr. Magyar Lórántot meghívni, aki háziorvos, diakónus, egy nagyon pozitív személyiség.” - tájékoztatott Dr. Gergye Miklós, a Védett Közjóért Polgári Egyesület elnöke.

A gyenesdiási Községházán tartott előadásra nem csak a településről, hanem a környékről is érkeztek érdeklődők. Elhangzott, a frissen alapított egyesülethez lehet csatlakozni, erre a helyszínen is volt lehetőség.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Munka-, tudás- és fejlesztésalapú társadalmat építünk – ezzel a címmel tartott előadást Gyenesdiáson György László kormánybiztos.
| 2023. nov. 3. péntek 15:44 | Gyenesdiás
Dr. Pénzváltó Nikolett biztonságpolitikai szakértő tartott előadást a gyenesdiási Községházán.
| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Keszthely
Országos rendezvénysorozat keretében kaphattak választ a kérdéseikre a gondosóra iránt érdeklődők.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
| 2024. már. 21. csütörtök 19:15 | Keszthely
Egészségügyi témával folytatódott a Pelso Társaság februárban indult előadássorozata.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
KREA TV
18:52
Aktív aranykor
19:00
Híradó
19:15
19:45
Kvantum
20:18
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.