Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Tehetsz méh többet!
2022. máj. 25. szerda | Alsópáhok
Tehetsz méh többet!
Sikeresen szerepeltek az alsópáhoki óvodások a Tehetsz méh többet! című rajzpályázaton. Az országos program nem csak a méhek védelmére, hanem a helyi méztermelőkre is felhívja a figyelmet. A szakemberek szerint már a legkisebbeknél el kell kezdeni a környezeti nevelést.

„Azért mert sok mézet készítenek” - ezért szereti a méheket Molnár Milán. Az alsópáhoki óvodás a méhek lakóhelyét, a kaptárt rajzolta meg pasztell krétával. A nagycsoport óvodásaival vettek részt Tehetsz méh többet! rajzpályázaton.

Beer Krisztián roadshow koordinátor: „Több mint 6300 pályázatot kaptunk hat országból 707 óvodából. Ez azt jelenti, hogy minden hetedik óvodából kaptunk pályaművet. Én azt gondolom, hogy ez minden várakozásunkat felülmúlta. Tényleg hónapokon keresztül izzottak a telefonok, letettük, felvettük, mindenki keresett, mindenki pályázott, fantasztikus rajzokat kaptunk.”

Az alsópáhoki óvoda egyedülálló, kettő alkotót is díjaztak. Cseszneki Petra rajza különdíjas lett. Jutalmul örökbe fogadhattak egy méhcsaládot. A kaptárra táblát helyeznek az alsópáhoki óvoda nevével, de a gondozás továbbra is a méhész feladata. A méhek nagyon fontosak, a globális élelmiszeriparnak a 80 százaléka függ a beporzóktól. 

 Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke:  „A beporzók egyre nagyobb bajban vannak. Nap mint nap hallunk környezetünk pusztulásáról, klímaváltozásról és ez mind negatív hatással van a beporzókra is. Magyarországon körülbelül 700 méhfaj él, ebből egy méhfaj az, ami mi méhészek tartunk és a mézelő méh jelentőségére hívjuk fel a figyelmet.”

A Tehetsz méh többet! program célja, hogy már óvodás korban elsajátítsák a gyerekek, hogy miért fontos a mézfogyasztás és a méhek védelme. A rajzpályázat előtt sokat beszélgettek az óvodapedagógusok a gyerekekkel a beporzókról. 

„Azt hiszem hogy ha már ezt egészen óvodás korban kezdjük, azt hogy mondjuk ne féljenek a méhektől, hogy megszeressék, hogy jobban megismerjék, hogy mennyire fontosak, akkor talán a környezetre odafigyelő felnőttekké válnak” - nyilatkozta Németh Ida óvodapedagógus, festőművész. 

Az örökbefogadott méhcsalád mellett mézet, foglalkoztató füzetet és oklevelet is kaptak a gyerekek.

Horváthné Makó Judit alpolgármester: „Az óvodánkban nagyon fontos a tehetséggondozás, a gyermekek készségeinek a fejlesztése, ezért amennyiben lehetséges, elindulnak mindenféle meghirdetett kis pályázati akcióban.”

Az alsópáhoki gyerekek a Giro d'Italia kerékpárverseny rajzpályázatán is sikerrel szerepeltek, de a Katasztrófavédelem felhívására is küldtek be pályaműveket.

Hársfalvi Ákos, Szivós Edina - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely, Sümegprága
A szokásosnál jóval korábban indult a méhészek szezonja.
| 2022. máj. 3. kedd 18:18 | Keszthely
Fotópályázat, játszóház, méhek és finom méz színesítette a rendezvényt.
| 2013. szep. 9. hétfő 09:16 | Keszthely - Cserszegtomaj
A kezdődő szüreti szezonnak nem csak szépségei, hanem kockázatai is vannak: a mustgáz és a méhcsípés.
| 2023. okt. 12. csütörtök 16:57 | Keszthely
Ismertették a rajzpályázat eredményét.
| 2019. ápr. 9. kedd 15:34 | Keszthely
Kiállítás nyílt a helyi identitás erősítését célzó rajzpályázat pályamunkáiból a Balaton Színházban.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
06:00
Sporttárs
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:15
Választás 2024
08:15
Göcsej filmfesztivál
08:40
Hargita TV
09:00
Sporttárs
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.