Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Mestereket avattak, Keszthelyre aranykoszorús mesterlevél is került
2023. dec. 7. csütörtök | Zalaegerszeg
Mestereket avattak, Keszthelyre aranykoszorús mesterlevél is került
Újabb mestereket avattak Zala vármegyében. A Kereskedelmi és Iparkamara zalaegerszegi rendezvényén öt kozmetikus- és hat autószerelő mester vehette át a szakma legmagasabb szintjét jelentő oklevelet.

Aranykoszorús kozmetikus mester lett Linhart Rita. Az Asbóth iskola igazgatóhelyettesét korábbi tanítványai terjesztették fel. A nemzetközileg elismert szakember úgy véli, ez a legnagyobb szakmai kitüntetése.

„Én azt gondolom, ha valaki eljut egy mestervizsgáig és bevállalja azt, hogy tanul és még plusz tudást rak le az asztalra, a vendégei és a saját érdekében, hogy minél nagyobb tudást tudjon kiépíteni, akkor az egy fantasztikus dolog és ha ennek én is egy picit a részese vagyok az oktatással, akkor az még jobban szívet melengető dolog” - nyilatkozta az aranykoszorús mester. 

Linhart Rita szerint 30 éve is nehéz volt a kozmetikus szakma, kiváltképp a mestervizsga elsajátítása. A mai rohamosan fejlődő világban még nehezebb dolguk van a tanulóknak, hiszen a technológia és az anyagok még gyorsabban fejlődnek, változnak.

Az elmúlt hét évben 370-en tettek mestervizsgát Zala vármegyében. Ezúttal öt kozmetikus- és hat autószerelő mestert avattak.

Csiszár Ádám autószerelő mester: „Gyerekkori álmom volt, hogy ezt a szakmát csináljam. Édesapám is ezt a tevékenységet folytatja. Több mint tíz éve dolgozom ebben a szakmában és szerettem volna egy magasabb szintre fellépni és hála Istennek sikerült ezzel a mesterképzéssel.”

A képzés és vizsgáztatás a kamara feladata. Mesterlevelet az kaphat, aki szakmai képesítéssel és gyakorlattal rendelkezik, illetve teljesíti a vizsgát. A mestervizsga célja a szakmai fejlődés és a tanulóképzés. Csak mesterlevél birtokában lehet tanulót foglalkoztatni. A szakképzés nemzetgazdasági érdek, ezért azt támogatja az állam.

„A kamarához rendelt feladatként és a kormány támogatásával azok, akik részt vesznek a mesterképzésben – ha nem önerőből finanszírozzák – akkor 80 százalék támogatást kapnak és csak 20 százalék önerőt kell hozzá biztosítaniuk” - mondta Kovács Dezső, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt tapasztalja, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a mesterlevél népszerűsége. A szakmaspecifikus ismeretek mellett pedagógiai módszertanból és vállalkozásvezetési ismeretekből áll a mestervizsga.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

via Zalaegerszegi TV 

| 2022. okt. 4. kedd 16:47 | Keszthely
Egy éves a ZR Team Keszthelyi Brasil Jiu-Jitsu SE gyermek csapata.
| 2017. jan. 19. csütörtök 12:48 | Keszthely
A 7.danos mester Furkó Kálmán tartott edzést Keszthelyen.
| 2023. júl. 21. péntek 17:43 | Keszthely
Az agrárszektor számos területén végeztek az egyetemisták.
| 2023. feb. 20. hétfő 15:58 | Zalaegerszeg
Két keszthelyi is sikeresen teljesítette a képzést.
| 2023. jan. 30. hétfő 17:03 | Keszthely
A téli vizsgaidőszakban több mint száz fő teljesítette sikeresen számonkéréseit.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.