Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Seprőgépet vásárolt a VÜZ Kft.
2023. szep. 27. szerda | Keszthely
Seprőgépet vásárolt a VÜZ Kft.
Új kommunális takarítógépet vásárolt a VÜZ Kft. Az új berendezés teljesen elektromos, így környezetbarát és költséghatékony üzemeltetést tesz lehetővé. A gép gyártása mintegy 6-8 hónapot vesz igénybe, így várhatóan tavasszal állhat munkába. A beruházás a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatának és önkormányzati támogatásnak köszönhető.

Keszthely közterületeinek tisztán tartása kiemelt feladat a Városüzemeltetési Kft.-nél. Az őszi időszakban jelentős mennyiségű falevél és egyéb növényhulladék kerül az utcára, de a nyári por feltakarítása is kiemelten fontos. A városban egy seprőgép működik, ez azonban dízelmotoros. Amellett, hogy mintegy 100 liter üzemanyagot fogyaszt óránként, a zajszennyezése is jelentős és egyáltalán nem környezetbarát. Az új berendezés azonban leváltja a régi járművet, és halk működésének köszönhetően éjszaka is használható.

„Nagyon nagy szeméttartálya van, két köbméteres, ami jóval nagyobb annál, mint ami egy belvárosi forgalomban könnyen közlekedő, kisméretű géphez általában hozzárendelnek a gyártók. Nagyon nagy a víztartálya, amivel pormentes seprést lehet kivitelezni a városban. Számunkra azért fontos ez a gép, mert nagyon kicsi befoglaló méretei vannak, a belváros kanyargós, szűk kis utcáiban, a rengeteg gépkocsival terhelt forgalmi övezetekben ezt majd könnyen közeledik, ez a kisautó.” - emelte ki Laczkó Mária, a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Balaton Fejlesztési Tanácsnál kifejezetten települési takarítógépekre lehetett pályázni. A keszthelyi VÜZ csaknem 60 millió forintot nyert, amelyhez az önkormányzat 15 millió forinttal járult hozzá. A gép beszerzéséről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a városban az egyik legfontosabb szempont a tisztaság, azonban saját forrásból rosszabb minőségű gépet tudtak volna beszerezni, ezért pályáztak. Az új seprőgépnek köszönhetően 70%-os költségmegtakarítást, és 90%-os üzemanyagár megtakarítást tudnak elérni.

„Megjelent egy pályázat a Balaton Fejlesztési Tanácsnál, ezt a pályázatot sikerült elnyerni, ebből tudjuk megvásárolni ezt a gépet. Sajnos a beszerzési ideje sokáig tart, a megrendeléstől számított fél év, úgyhogy jövő tavasszal tud várhatóan munkába állni. Alapvetően nagyon nagy előrelépés lesz, mert nagyon nagy területeket, nagyon sok helyet lehet éjszaka, csendesen a géppel megtisztítani. Elektromos gép, tehát semmilyen környezetszennyező kibocsátása nincsen.” - mondta Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A VÜZ Kft. egyik telephelyén napelemparkot alakítanak ki, így gazdaságosan tudják tölteni a seprőgépet. Fontos az is, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethető, ez is könnyebbséget jelent az üzemeltetésnél. A jármű 93 millió forintba kerül, az egész beruházás várhatóan 6-7 év alatt térül meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
Elektromos utcaseprő gépet vásárolt a VÜZ Kft.
| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
4000 palántát ültettek el szerdán Keszthelyen.
| 2022. aug. 8. hétfő 17:26 | Keszthely
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
| 2021. nov. 26. péntek 16:43 | Keszthely
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
| 2021. nov. 3. szerda 16:49 | Keszthely
A VÜZ Kft. a lakosság és civil szervezetek, egyesületek segítségére is számít a fák megtisztításában.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.