Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Jubilált a Kék Hullám Zászló strandminősítés
2023. júl. 12. szerda | Keszthely
Jubilált a Kék Hullám Zászló strandminősítés
Átadták a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket. Az akciót 20. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség. Az évek óta kiemelkedően szereplő strandok jubileumi díjat is kaptak. 29 ötcsillagos és 14 négycsillagos minősítést ítéltek oda a bírák.

A Kék Hullám Zászló strandminősítés presztízs értékű. A nyíltvízi strandokat június második felében keresték fel az ítészek. Az akciót 2004 óta hirdeti meg a tó menti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség.A part és meder minősége mellett a vizesblokkok, az akadálymentesítés, a családbarát szolgáltatások és a környezetbarát szemlélet is fontos a strandbírálat során.

A 20 éves jubileum alkalmából különdíjakat is kiosztottak: legtöbb pontszámot szerző fürdőhelyeiért Gyenesdiás és Vonyarcvashegy is elismerésben részesült. Zala Vármegye különdíját ugyancsak a vonyarci Lido strand kapta. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Zöldfészek különdíját a Diási Játékstrand érdemelte ki.

"Egy olyan itinert ad, ami megmutatja, mit kell változtatni a következő szezonra" - szólt a minősítésről Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke. 

 A zalai partszakasz minden települése rendelkezik ötcsillagos stranddal: a keszthelyi Városi, a gyenesdiási Lidó és Játékstrand, a vonyarcvashegyi Lido és a balatongyöröki Községi strand is a legjobbak közt végzett. A Helikon és a Libás négy csillagot kapott. A Balaton Gasztro strandja 2023. címet a balatonboglári Platán strand nyerte. A Balaton kiváló négyévszakos strandja díjat a Szigliget Községi Strand kapta.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő a csopaki díjátadón azt mondta, a Kék Hullám Zászlók irányt mutatnak, hogy hova érdemes menni strandolni. 

 

A jubileumi évben a Balatoni Szövetség létrehozta a www.kekhullamzaszlo.hu honlapot, melyen megtalálható az összes - a minősítésen részt vett- strand egy-egy aloldalon szolgáltatásokkal, belépő árakkal, nyitva tartással és fényképekkel.Az érdeklődők ezen az új honlapon tájékozódhatnak arról is, hogy milyen programokon lehet részt venni a balatoni strandokon, legyen az kertmozi, sport vagy kulturális jellegű.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 17. szerda 17:07 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.
| 2022. júl. 14. csütörtök 17:31 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló Strandminősítőn mind a négy település legalább egyik fürdőhelye ötcsillagos lett.
| 2022. máj. 18. szerda 16:23 | Keszthely
Várják a jelentkezőket.
| 2020. júl. 17. péntek 16:53 | Keszthely
Az elmúlt évekhez hasonlóan a zalai strandok most is az élmezőnyben végeznek a minősítésen.
| 2020. júl. 16. csütörtök 16:55 | Keszthely
A Városi öt, a Libás négy, míg a Helikon strand háromcsillagos minősítést kapott.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
21:00
Szignatúra
21:30
22:00
KREA TV
22:13
Savaria Filmfesztivál
23:00
Ludovika TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.