Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 500 fellépő mutatkozott be a Régió Fesztiválon
2024. ápr. 30. kedd | Vonyarcvashegy
500 fellépő mutatkozott be a Régió Fesztiválon
25 település mintegy 500 fellépője adott színes műsort az I. Régió Fesztiválon Vonyarcvashegyen. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott KultúrÉtlap alcímű rendezvényen kulturális és művészeti csoportok mutatkoztak be, melynek legfontosabb célja a térségfejlesztés és a közösségépítés. A programon a települések külön standokon mutathatták be kincseiket.

A Fűzvölgyi Dalostársak tematikus népdalcsokrokat, sváb dalokat, nótákat énekelnek harmonikakísérettel. Most Vonyarcvashegyen is megörvendeztették a közönséget. 

Sokan érkeztek népdallal. Türjéről három produkcióval is regisztráltak a rendezvényre. A Hétszínvirág Énekegyüttes többször vesz részt találkozókon, a tagok örömmel vették a balatoni felkérést. 

„Nagyon–nagyon tetszik. Igazából egyrészt nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, és nagyon tetszik a sokszínűsége, és hogy végre együtt lehetünk megint és ez nagyon jó. Köszönjük, hogy itt lehetünk.” - mondta el Johann-né Székely Júlia kórusvezető.

Táncosok is szép számmal mutatták meg tehetségüket. Különböző tájegységek koreográfiái jelentek meg a színpadon. A Baki Pántlika Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja is fellépett a találkozón. 

„Csodálatos a környezet és csodálatos, hogy mennyien jelentek itt meg, mennyi település mutatkozik be. Nagyon jó ez a kezdeményezés, hogy tényleg megismerhetjük egymás településeit és az itteni emberekkel is talán találkozhatunk. A program nagyon jól lett összeállítva és örülünk neki, hogy részesei lehetünk ennek a forgatagnak.” - fogalmazott Baloghné Bacsa Ibolya művészeti vezető.

Zala vármegye valamennyi települése meghívást kapott a fesztiválra. A résztvevők külön standokon kínálhatták őstermelőik, művészeik portékáit, és bemutathatták jellegzetességeiket. Volt, aki gasztronómiai ínyencséget hozott, mások kézműves termékeket. A szervezők célja az volt, hogy mindenki megmutathassa a régió kulturális értékeit. Pali Róbert polgármester elmondta, 5 éve fogalmazódott meg benne az ötlet a hiánypótló rendezvényre, nagy öröm, hogy megvalósulhatott. 

„Hogy megismerjük a térségünk szűkebb vagy tágabb értelmezésben épített vagy természeti kincseit. Be tudják mutatni a települések, hogy milyen gasztronómiai vagy esetleg kézművesei vannak, a helyi értékeiket. Mi itt megpróbáljuk a Balaton partján ezt minél jobban népszerűsíteni, a térségünket. Mi nem vagyunk információirigyek, az a lényeg, hogy szeretnénk megosztani a tudásunkat. Hiszek a tudásmegosztásban, hiszek abban, hogy együtt erősebbek vagyunk.”

A rendezvényen több mint 40 színpadi produkciót láthatott a közönség. A szervezők szeretnék jövőre is megrendezni a programot. Bíznak abban, hogy a következő években még több település csatlakozik kezdeményezésükhöz. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő polgármester értékelt a Híradó Pluszban.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszthely
Idén is rangos zsűri bírálja a tanulókat a Helikonon.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Április 25-e és 27-e között szervezik meg a dunántúli ifjúság legnagyobb kulturális seregszemléjét.
| 2024. már. 29. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Terápiás kutyák, kézműves vásár, tojásfestés várta a családokat a Festetics Imre Élményközpontban.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.