Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Élményutazás Keszthelyen a barokk fényében
2024. ápr. 11. csütörtök | Keszthely
Élményutazás Keszthelyen a barokk fényében
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK. Az intézmény egy projektet zárt le csütörtöki rendezvényével. A tanulók a barokk kor ízeit kötötték össze a Festeticsekkel. A Turizmus szakmai nappal az iskolavezetés hagyományt szeretne teremteni és rendszeresen bemutatni az itt oktatott szakmákat.

Sült kacsacomb tokaji aszús-mazsolás birsalma raguval, kacsamájas kelkáposztarolád, tűzdelt nyúlpecsenye – nem csak az ételek, hanem az étterem díszítése is a barokk korba repítette a vendégeket. A diákok egy többhetes projektmunka keretében valósították meg a rendezvényt. 

Fisli István iskolaigazgató: „Ennek a munkamódszernek a lényege az, hogy a tanulók sokkal aktívabban, önállóan vonulnak be a munkába. Elmosódik a gyakorlat és az elmélet határa, a szakmai és a közismeret tantárgyak határa. Komplexen dolgozzák fel az ismeretanyagot és nem utolsó sorban egy produktumot is el kell készíteni.”

Mindennek az eredménye az élményutazás volt. Az ételkóstolóval egybekötött rendezvényen bepillantást nyújtottak a diákok tanulmányaiba, az iskola életébe. Az oktatói gárda mellett 33 diák vett részt a projektmunkában.  

„Nagyon sok kutatómunkát végeztünk, együtt kooperatívan az osztállyal és a tanárnővel,a  Festetics-kastélyban is voltunk látogatáson, így onnan is több információval lettünk gazdagabbak” - nyilatkozta Tolnai Mira tanuló. 

Elvárás a szakképző intézmények felé, hogy projektmódszerrel dolgozzák fel az ismeretanyagot. A barokk élményutazásban a turizmus ágazat több szegmense jelent meg: cukrász, szakács és pincér tanulók valósították meg a programot. A barokk kor sajátosságai mellett történelmi visszatekintés, vers, élőzene és idegen nyelvű párbeszédek is tarkították a műsort. 

„A gyerekekkel kitaláltuk, hogy felépítjük ezt a projektet, amiben tulajdonképpen Festetics György életével, munkásságával és a kastély kialakulásának a kezdetétől felépítettük, hogy múlt és jelen átívelésén keresztül hogy is jelenik meg, mit képvisel ma a kastély turisztikai szempontból” - mondta Henczy Judit Franciska turisztika szakos szaktanár.

A diákok még egy turisztikai csomagot is kidolgoztak „Élményutazás Keszthelyen a barokk fényében”. Kalkulációkat végeztek, programtervet állítottak össze. A tanulók szerint ezt később, munkájuk során is kamatoztatni tudják. Az eseményen elismerően szólt a VSZK-ról Manninger Jenő polgármester. Úgy fogalmazott, örül, hogy a hagyományok mellett újítások is vannak az intézményben. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2023. nov. 22. szerda 17:00 | Keszthely
A Hotel Helikonban tartott pályaválasztási nyílt napot a VSZK.
| 2023. okt. 25. szerda 15:22 | Keszthely
Angolból, németből és oroszból is lehet majd nyelvvizsgát tenni.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
21:31
Kukkantó
22:00
Híradó
22:45
Hargita TV
23:04
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.