Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A szakmát is becsempészték a diáknapba
2024. ápr. 17. szerda | Keszthely
A szakmát is becsempészték a diáknapba
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot. A szervezők kiemelt célja a közösségépítés volt és hogy maradandó élményekkel ajándékozzák meg a diákokat. A diáknapnak régi hagyománya van a szakképző intézményben, már a tanév rendjébe is beépítették a tavaszi programot.

A diáknapok legkedveltebb programja a főzőverseny. Az osztályok különféle pörkölteket és halászlevet is készítettek. Serényen szelték az alapanyagot, fűszerezték és rotyogtatták a bográcsban az étkeket. A tanulók leendő szakmájukban csillogtathatták meg tudásukat, de a fiatalok szerint a közösségi élmény a legfontosabb. 

„Segítünk egymásnak mindenben, megkérdezzük, mi az, adunk mindeniknek mindenből, ilyen adok-kapok van. Szerintem ez nagyon jó, mert összehozza az egész iskolát. Elég sokan szoktunk lenni minden évben. Szerintem ez az, ami összekovácsolja a hangulatot, az embereket. Szerintem ez a jó ebben az egészben” - nyilatkozta Knefeli Csenge. 

Sportversenyekkel és hat állomásból álló osztályvetélkedővel is készültek a szervezők. 400 nappali tagozatos tanulója van a VSZK-nak. A szervezők minden osztályt bevontak a programba. A tapasztalatok azt mutatják, minden évben sikerül aktivizálni a diákokat. 

Selmeczy Zsuzsanna diákönkormányzati segítő pedagógus: „Minden osztályból egy, vagy két küldötte van a diákönkormányzatnak, ők szervezik meg a programokat egész évben, ennek a csúcsa tulajdonképpen a diáknap, amit teljes egészében ők, illetve én – mint diákönkormányzati segítő pedagógus – szervezünk meg.”

A szervezők célja az volt, hogy a szórakoztató és közösségépítő programok közé minél több szakmát becsempésszenek. Különböző előadásokat szerveztek. Sommelier, mestercukrász is megosztotta tudását, tapasztalatait, de jógázhattak is a tanulók. Minden az iskola képzéseihez kapcsolódott. 

„Leginkább egykori VSZK-ások, saját szakmájukban kiváló eredményeket elért szakemberek a meghívottak, akik előadást tartanak a diákjainknak. Ilyen módon kicsit a tananyag is bekerült a mai diáknapba és természetesen az osztályvetélkedőkben is igyekszünk olyan feladatokat elhelyezni és kitalálni, ami a szakmai készségeiket is fejleszti” - mondta Fisli István igazgató.  

Az iskola vezetése szerint a diáknap és a hasonló programok is segítenek abban, hogy közösséget építsenek az intézményben. Ilyenkor más módon találkozhatnak a tanárok és diákok. A szervezők kiemelt célja, hogy maradandó élményeket adjanak a résztvevőknek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK.
| 2023. nov. 22. szerda 17:00 | Keszthely
A Hotel Helikonban tartott pályaválasztási nyílt napot a VSZK.
| 2023. okt. 25. szerda 15:22 | Keszthely
Angolból, németből és oroszból is lehet majd nyelvvizsgát tenni.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
11:04
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
18:30
Természetvédelem határok nélkül
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Göcsej filmfesztivál
20:44
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Természetvédelem határok nélkül
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.