Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / TOP 3-ban a keszthelyi szakképző intézmények
2024. feb. 19. hétfő | Keszthely
TOP 3-ban a keszthelyi szakképző intézmények
Zala vármegye legjobb három szakképző intézménye között szerepel a Közgazdasági Technikum és a Premontrei Szakgimnázium. Az Innovatív Képzéstámogató Központ február elején tette közzé a listát, amelyre a zalaegerszegi Csány László Technikum mellett a két keszthelyi intézmény is felkerült. Február 21-ig lehet jelentkezni a szakképző intézményekbe a tanulni vágyóknak.

A Premontrei az elmúlt években nagyon sokat fejlődött. Ma már négy ágazatban kínálnak technikumi képzéseket a diákoknak. Az egyik legnépszerűbb az informatika, ahol szoftverfejlesztőket- és tesztelőket képzenek. Emellett sokan jelentkeznek oktatási szakasszisztensnek is, ahonnan jellemzően pedagógiai szakokon folytatják tanulmányaikat a diákok.

„Elsősorban azért jelentkeztem ide, mert gyerekekkel szeretnék foglalkozni, és ez a szak jó kiindulási pont ehhez a szakmához. Még azért jelentkeztem ide, mert jó a közösség, családias, elfogadó.” - mondta Niklai Hóvirág, a Premontrei Szakgimnázium tanulója.

A Premontreiben a legkorszerűbb eszközökkel folyik a képzés. Az elmélet mellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyakorlati oktatásra. Az iskola hetedik éve működik a csornai premontrei rend fenntartásában. Az intézményben fontos a lelki élet, és a kis létszámnak köszönhetően családias a hangulat. Az elért eredményre a diákok is méltán büszkék.

„Nagyon büszke vagyok, hogy ez az iskola lett a harmadik, ez nekem nagyon fontos. Mindenki szerintem az iskolában megpróbálja a legjobbat nyújtani. nagyon szeretek ide járni, mert pedagógus szeretnék lenni, óvodapedagógus, és ebben az ágban szeretnék elhelyezkedni, és ez az iskola nagyban segíti, hogy megtanuljam a feladatokat.” - tette hozzá Gárdos Boglárka, a Premontrei Szakgimnázium diákja.

A vármegyei rangsort – csak úgy, mint a TOP 100-as listát – a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és az Oktatási Hivatal közzétett adatai alapján állították össze. Fontos szempont volt a tanulók bemeneti és kimeneti teljesítménye, az intézmények oktatói létszáma és az iskolák digitális felszereltsége.

„Mindhárom szakunkra azt lehet mondani, hogy egyre inkább olyan gyerekek jönnek, akik valóban szeretnének tanulni, akiket esetleg tényleg jobban érdekel a szakma, amit választanak. A kollégáim nagyon elhivatottak, szóval a szakmai tanárok közül kimondottan kiemelkedő munkát végeznek a legtöbben. Ők, a gyerekek, illetve az elődök, akik megteremtették a lehetőségét, és ennek az iskolának a gondolatát.” - emelte ki Gradwohl Ágnes, a Premontrei Szakgimnázium megbízott igazgatója.

A Közgazdasági Technikum már a TOP 100 listában is az előkelő 23. helyen szerepelt. Az Innovatív Képzéstámogató Központ összeállította a vármegyei listát, ezen a második helyet sikerült megszereznie az intézménynek. Az iskolába többszörös a túljelentkezés, az érettségiző diákok pedig szép számmal tanulnak tovább felsőoktatási intézményekben.

Nagyon örülünk ennek az eredménynek is, ez megerősíti, hogy jó úton vagyunk, jól dolgozik a Közgazdasági. Az volt a tervünk,, hogy a térség meghatározó technikuma legyünk, úgy gondolom, ez a két eredmény is azt mutatja, hogy azok vagyunk.” - tájékoztatott Páhi Sándorné Szalai Éva, a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Technikum igazgatója.

A szakképző intézményekbe február 21-ig lehet jelentkezni, ez az adatlapok leadásának utolsó határideje. A Premontrei és a Közgáz is várja a szakmák iránt érdeklődő tanulókat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2023. dec. 7. csütörtök 17:34 | Zalaegerszeg
Aranykoszorús kozmetikus mester lett Linhart Rita, az Asbóth iskola igazgatóhelyettese.
| 2023. nov. 22. szerda 17:00 | Keszthely
A Hotel Helikonban tartott pályaválasztási nyílt napot a VSZK.
| 2023. nov. 9. csütörtök 16:18 | Keszthely
A helyi oktatási intézmények mellett megnézhették a diákok a honvédség és a Kormányhivatal standját is.
| 2023. szep. 29. péntek 17:44 | Keszthely
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.