Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Testületi ülés: idén is erős turisztikai évre készülnek
2024. jan. 25. csütörtök | Keszthely
Testületi ülés: idén is erős turisztikai évre készülnek
Mozgalmas és eredményes turisztikai évet zárt Keszthely és idén is sok rendezvény lesz – derült ki a képviselő-testület soros ülésén. A városatyák szociális ügyekről és helyi vállalkozások támogatásáról is döntöttek. A grémium személyi döntéseket is hozott a tanácskozáson.

A januári soros ülésen minden napirendi pontot, minden képviselő egyhangúlag támogatott, pártállástól függetlenül. Keszthely polgármestere örül az egyetértésnek és a sikeres előkészítésnek. Manninger Jenő elmondta, módosították a szociális ellátásokról szóló helyi rendeletet.

„Megemeltük a jövedelemhatárokat. Jövedelemhatárig lehet különböző szociális ellátásokra pénzt biztosítani, de az elmúlt években a jövedelmek is emelkedtek és a szolgáltatások díjai is emelkedtek, így ezeket lényegesen megemeltük ahhoz, hogy a szociális ellátásokat, a segélyeket biztosítani tudjuk” - mondta Manninger Jenő polgármester. 

A testület véleményezte dr. Farsang Boglárka kapitányságvezetői kinevezését. A rendőr alezredes eddig megbízottként vezette a helyi kapitányságot, a grémium támogatja, hogy májustól kinevezettként végezze munkáját Keszthelyen. A testület arról is döntött, hogy együttműködik a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal: „A Keszthelyen működő, keszthelyi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozóknak, társas vállalkozásoknak az alapítványi pályázatukhoz hozzájárulunk, ehhez az önkormányzat pénzt biztosít. Több változat után arról döntött a testület, hogy önerő támogatást ad 300, illetve 500 ezer forintos léptékben. Ez a kis összeg is azért segíthet – különösen a kisebb vállalkozásoknak – hogy pályázatot tudjanak benyújtani.”

Keszthely újra méltó helyet foglalhat el a turisztikai palettán – derül ki a 2023-as turisztikai beszámolóból. Több mint 320 ezer vendégéjszakát töltöttek el tavaly a városban. A szakma a TOP 10 turisztikai település közé választotta Keszthelyt. Az elmúlt év értékelése mellett az idei intézkedési terv is napirendre került.

Manninger Jenő: „Ebben az évben is nagyon sok programot tervezünk. Elmondhatjuk a 2023-as évről, hogy sikeres volt. Emelkedett a vendégéjszaka szám, jelentősen, elő- és utószezonban megduplázódott. Ehhez hozzájárultak az önkormányzati programok is. Egyértelműen nagy tömegeket vonzott és sikeres volt a KeszthelyFest és más rendezvények, ezeket idén is meg fogjuk tartani. Lesz KeszthelyFest, lesz Helikoni Ünnepségek.”

A Keszthelyi Televízió ügyvezetőjének, Podlovics Péternek a kérésére közös megegyezéssel megszüntették a munkaviszonyát, ezért új vezető kinevezéséről döntött a testület. Határozott időtartamra Herpai Attila televíziós-rádiós újságíró szakembert bízták meg az ügyvezetői feladatokkal.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
Új előadássorozat indult a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
| 2024. feb. 2. péntek 15:02 | Keszthely
Keszthely polgármestere is bekerült a turizmus meghatározó személyei közé.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
20:15
Göcsej filmfesztivál
20:40
Hargita TV
21:00
Sporttárs
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
Választás 2024
23:15
Göcsej filmfesztivál
23:40
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.