Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gödöllő nyerte az AgroVIRTUS-t
2023. dec. 11. hétfő | Keszthely
Gödöllő nyerte az AgroVIRTUS-t
A MATE Georgikon Campusán szervezték meg az AgroVIRTUS döntőjét. Az ország egyik legnívósabb agrár vetélkedőjének utolsó fordulójában öt csapat mérkőzött meg egymással. A keszthelyi hallgatók az elődöntőig meneteltek, így a legjobb tíz csapat közé jutottak.

Öt fordulón keresztül versengtek egymással a hallgatók. Az első hetekben az online térben kellett megoldásokat kidolgozniuk egy valós vállalat szimulált problémáira. A feladat az volt, hogy olyan projekteket készítsenek a meglévő adatok alapján, amelyek valóban megvalósíthatóak. Az elődöntőben és a döntőben szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk a terveket.

„Mi egy autonóm robotnak a  behozatalát akartuk a cégnek javasolni, ami teljesen automatikusan végzi el a feladatait. Nem kell hozzá gépkezelő és akár otthonról is lehet igazából kezelni. Napi 24 órában tud menni, egyszerű, és már egyébként Európában, Ausztráliában és Magyarországon is van olyan cég, aki ezzel foglalkozik.” - mondta Dezső Márton, a MATE Gödöllői Campus hallgatója.

A 2018-ban indult AgroVIRTUS vetélkedőben kiemelten fontos a csapatmunka,  a talpraesettség és természetesen a szakmai tudás. Az idei döntőben egy Somogy vármegyei sertéstelep különböző problémáira keresték a megoldást a fiatalok. Terítékre került az öntözőrendszer korszerűsítése, valamint a pénzgazdálkodás optimalizálása.

„Megpróbáljuk egy kicsit kiegészíteni azt a tudást, azt a szakmai tudást, amit az egyetemen, az agráregyetemeken a hallgatók kapnak. Egy picit a gyakorlati képzést azzal megtámogatni, hogy egy picit innovatívabban gondolkodjanak, foglalkozzanak élő, megfogható gazdasággal, gazdaságnak az adataival, és ebből ők kihozzanak valami olyan megvalósítható ötletet, ami gyakran annak a gazdaságnak, akinek az adatain alapul ez a verseny, ők is jó ötletnek tartják és akár hasznosítják.” - tájékoztatott Okner Péter, az AgroVIR Kft. cégvezetője.

A zsűriben agrárszakemberek foglaltak helyet, akik az ágazat különböző területeiről érkeztek. Az egyetemisták prezentációi után kérdéseket tehettek fel a csapatoknak.A versenyen a Georgikon hallgatói is megmérették magukat, ők a legjobb tíz között végeztek. A campus nagyon sokat készült arra, hogy méltó körülményeket biztosítsanak a döntőben.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén is a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem adhat otthont a rendezvénynek, és első ízben a Georgikon Campus rendezhette meg az AgroVIRTUS-nak az akadémiáját, illetve döntőjét. Magyarország – azt mondhatjuk – egyik legnívósabb, legszínvonalasabb és leglátványosabb digitális agrármenedzsment versenye, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi szervezhettük meg ezt az eseményt.” - emelte ki Szabó Péter, a MATE Georgikon Campus általános campus főigazgató-helyettese.

Az egymillió forintos főnyeremény mellett a csapatok tagjai nem csak tudással, hanem kapcsolati tőkével is gazdagodtak. A döntőt a MATE Gödöllői Campusának IdeGÖSSERoppanás csapata nyerte.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 |
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A versengés célja, hogy megválasszák az idei év méltóságait.
| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Cserszegtomaj
Nagy volt az érdeklődés a MATE Georgikon Campus hagyományos szőlőmetszési bemutatóján.
| 2023. nov. 29. szerda 13:00 | Keszthely
A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken.
| 2023. nov. 24. péntek 15:52 | Keszthely
Megtartotta hagyományos novemberi nyílt napját a campus, 11 szak mutatkozott be.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
18:38
Göcsej filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
Választás 2024
19:55
Balasport 2023
20:25
Savaria Filmfesztivál
21:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.