Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kik lesznek a Georgikon méltóságai?
2024. ápr. 19. péntek | Keszthely
Kik lesznek a Georgikon méltóságai?
Csütörtökön este kezdődött a Georgikon Diáknapok. Az eseményen már hagyomány, hogy a hallgatók levonulnak a Fő térre, ahol a csapatok kortesjelöltjei elmondják a beszédeiket. A versengés célja, hogy megválasszák az idei év méltóságait. A három napos rendezvényen színes programokkal várják a hallgatókat az egyetemen.

A levonulás ezúttal is a Pethe Ferenc Kollégium elől indult. A hallgatók két autót is feldíszítettek, őket követték a csapatok zászlókkal és jelmezekbe beöltözve. A Georgikon Diáknapok a campus egyik legkedveltebb eseménye.

Talhammer Gellért, a Wine Kings tagja: „Mi már hónapokkal ezelőtt elkezdtük a készülést. Ez nekünk mindig a baráti társaságunkban nagyon fontos eseménynek számít az év során. Már hónapokkal ezelőtt elkezdtük a különböző feladatokra a felkészülést, például a filmre megírni a forgatókönyvet, a színdarabot kitalálni, illetve a dizájnt megcsinálni pólóhoz, pohárhoz. A zászlót például idén ki is hímeztük, tehát így nagyon sok időt belefektettünk a felkészülésbe.”

A csapatok énekszóval vonultak az egyetemtől a Fő tér irányába. Az idén a Regiment, a Wine Kings, a Farkalózok és a Ginfúzió csapatai mérették meg magukat. A menetet a méltóságok vezették, akik a diáknapok végén átadják a stafétát. Az eseményen az oktatók is részt vesznek. 

Alföldi Zoltán egyetemi docens: „Azért jó oktatóként részt venni, mert a diákokkal mi elsősorban órán találkozunk és legfeljebb szünetben még azon kívül, illetve még egyetemi rendezvényeken. Ez egy egész más hangulatú. Nekik is fontos, mi is jól érezzük magunkat, jó rendezvény.”          

A fiatalok az idén is kitettek magukért. Voltak, akik nem álltak meg az egységes csapatpólóknál, hanem jelmezbe bújtak. Ezzel is próbáltak jó pontokat szerezni a méltóságok előtt. A csapatok mindegyike a győzelemre hajtott, ezért meg is tettek mindent.    

„Mi lennénk a Farkalózok, igazi egyetemi csapat, a tenger rémei. A feladatunk, hogy meghódítsunk mindenkit, és megnyerjük a diáknapokat” - mondta Takács András egyetemi docens.   

A Fő téren, Festetics György ülőszobránál hangzottak el a kortesjelöltek beszédei. A csapatok többsége rímbe szedte, hogy miért gondolják úgy, hogy közülük kell kikerülniük az idei méltóságoknak. A diáknapok amellett, hogy több napon át tartó buli, a közösséget is összekovácsolja.

Magi Réka HÖK elnök: „Mint Hallgatói Önkormányzat, mi is nagyon-nagyon sok energiát befektetünk ebbe. A célunk az ezzel, hogy a hallgatói életet felpezsdítsük még jobban, a csapatokat összehozzuk, illetve ami nem utolsó szempont, hogy az oktatókat is bevonjuk a hallgatói életbe. Minden csapatnak van egy oktatója, akit bevonnak a csapatba, és ő is velük szórakozik, velük csinálja a feladatot. Hál’ Istennek azt látjuk, hogy az oktatók is vevők erre.”    

A csapatok délután feladatokat oldottak meg és bemutatták a színdarabokat. Szombaton főzőverseny és vetélkedők várják a résztvevőket, majd az eredményhirdetéssel és egy hatalmas bulival zárul a program.      

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Cserszegtomaj
Nagy volt az érdeklődés a MATE Georgikon Campus hagyományos szőlőmetszési bemutatóján.
| 2023. dec. 11. hétfő 13:07 | Keszthely
A Georgikonon szervezték meg az egyik legnívósabb agrármenedzsment vetélkedő döntőjét
| 2023. nov. 29. szerda 13:00 | Keszthely
A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken.
| 2023. nov. 24. péntek 15:52 | Keszthely
Megtartotta hagyományos novemberi nyílt napját a campus, 11 szak mutatkozott be.
| 2023. okt. 4. szerda 13:14 | Gyenesdiás
A hagyományos rendezvényen krumplis ételeket kóstolhattak és előadásokat hallgathattak a résztvevők.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.